Web Analytics

Ce spune IȘJ Argeș despre greva elevilor

de | 14.01.2022 14:24 | Actualitate

Elevii din toată țara vor participa la un protest în masă privind modificarea pragului minim pentru acordarea burselor de merit. Inspectoratul Școlar Județean Argeș face următoarele precizări în legătură cu greva elevilor:

respectă dreptul la libera exprimare a elevilor într-o țară democratică;

dezaprobă modalitatea de manifestare a acestui drept, prin organizarea unei greve concretizate în data de 17 ianuarie 2022, care presupune absentarea de la orele de curs și încălcarea prevederilor art. 10, lit. b) din Statutul elevului, aprobat prin Ordinul MENCȘ 4742/2016.

Citește și Și elevii din Argeș participă la protestul privind modificarea pragului de acordare a burselor de merit

În aceste condiții, corpul profesoral din județul Argeș va respecta, cu rigoare, conduita didactică, iar părinții elevilor implicați sunt invitați la o evaluare obiectivă a situației date, neeludând atât drepturile și obligațiile statutului de elev, cât și consecințele nerespectării acestora”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Alina Manea.

Pe 17 ianuarie va fi o grevă generală în rândul elevilor din România, care vor absenta de la ore, iar în Argeș această acțiune va fi pusă în aplicare de către elevii reprezentanți din licee, a anunțat Consiliul Județean al Elevilor Argeș într-un comunicat de presă. Iar pe 18 ianuarie elevii vor purta obiecte vestimentare de culoare roșie la orele de curs, pentru a-și manifesta revolta.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii