Web Analytics

Transfăgărăşanul, aşa cum a fost

de | 27.06.2019 13:09 | Cultură

41 de titluri publicate reprezintă un succes deloc de neglijat pentru un autor. Colonelul (r) Ion Bratu se poate mândri cu o carieră de invidiat și cu o bogată viață culturală. A scris lucrări de specialitate, istorie, memorialistică, filosofie, proză și poezie.
Tablourile, concentrate în cicluri tematice, fac obiectul unui album care va apărea la Editura „Ecou Transilvan” până la sfârșitul anului acesta. Aceeași editură, prezentă în perioada 13-16 iunie la Târgul de C*Arte de la Pitești, a făcut să apară, pentru a patra oară, lucrarea-document „Transfăgărășanul, așa cum a fost”.
În perioada construirii drumului nostru fanion, care face legătura între comuna Cârțișoara, din județul Sibiu, locul de baștină al lui Badea Cârțan, și Lacul Vidraru, dl. col. Ion Bratu era tânăr locotenent și comanda Detașamentul Ineu, cu care a participat la realizarea acestui drum magnific.
Cartea, sârguincios documentată, face referire la motivele care au dus la construirea Transfăgărășanului, la provocările tehnice inerente unei asemenea lucrări, la oamenii care au dus o luptă eroică într-adevăr cu natura, pentru ca România să aibă o cale de acces de o mare spectaculozitate între sudul țării și Transilvania.
Fotografii de epocă și mărturii ale participanților vin să întregească informațiile generale despre desfășurarea impresionantă de forțe și încleștarea cu natura, pentru ca această minune a tehnicii să fie realizată, efectiv, în treizeci de luni.
Interesul pentru acest gen de carte și pentru evenimentul editorial în sine ne sporește tuturor încrederea în capacitățile native ale românilor.
Simona Nagîţ

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii