Web Analytics

Training pentru detectarea timpurie a cazurilor de violență sexuală și trafic de persoane, organizat de CJ Argeș

de | 31.10.2022 16:03 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

„Violența sexuală este forma de violență cea mai puțin recunoscută și raportată. Între 75% și 90% dintre cazuri nu ajung în atenția autorităților” – conform unui raport al Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică.

Tocmai de aceea, astăzi, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, a organizat un program de training pentru detectarea timpurie a potențialelor cazuri de violență sexuală și trafic de persoane. Training-ul a avut loc la sediul Consiliului fiind invitați profesioniști din domenii relevante, în mod special reprezentanți ai autorităților de aplicare a legii, serviciilor sociale sau de protecție a copilului și cadre didactice sau personal care lucrează cu tineri.

Citește și: Atelier gratuit pentru gravide și proaspete mămici, la Mioveni

“Violența sexuală și traficul de persoane sunt din ce în ce mai prezente în societatea noastră, din păcate, iar dvs. ca profesioniști trebuie să fiți pregătiți să interveniți pentru a limita numărul acestora. Am văzut rapoartele Comisiei Europene și nu am putut să nu remarc că, din păcate, nu stăm bine. Întâlnirea de astăzi este una binevenită. Sperăm ca în urma discuțiilor să plecați de aici cu cât mai multe concluzii și soluții pe care să le aplicați în activitatea pe care o aveți. Consiliul Județean Argeș, prin DGASPC și ATOP, derulează permanent activități de prevenție, împreună cu partenerii de la nivel județean, astfel încât să reducem efectele a diferite forme de cazuri sociale pe diferite paliere, de la traficul de persoane la violența în școli și în familie, dar și să intervenim pentru a proteja victimele unor astfel de cazuri” – Roxana Stoenescu, director Direcția pentru Cultură, Turism și Tineret.

Agenția pentru Drepturi Fundamentale – FRA 2014, din care fac parte 28 de state ale UE, a publicat un raport conform căruia:

  • 1 din 3 femei a suferit violență sexuală, violență fizică sau ambele
  • 1 din 3 femei a fost victima unui comportament abuziv psihologic din partea unui partener intim
  • 3,7 milioane de femei din Uniunea Europeană au fost victimele unei violențe sexual în decurs de 12 luni
  • 1 din 20 de femei a fost violată.

Având în vedere că riscurile de violență sexuală și trafic de persoane în rândul copiilor și tinerilor este în creștere, proiectul ProUCare urmărește prevenirea comiterii acestor infracțiuni, precum și identificarea și raportarea rapidă a indicatorilor infracționali. Conform datelor raportate de Comisia Europeană, România este una dintre țările cu risc ridicat de violență sexuală și trafic de persoane.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *