Web Analytics
scris sâmbătă, 16.07.2022

Trăiască prietenia argeșeano-malgașă! Alb-violeții au învins UTA cu 2-0, prin golurile nou venitului Bertrand! 

Debut foarte articulat și dătător de speranțe pentru FC Argeș în noua ediție de campionat. Alb violeții au electrocutat scurt UTA din Arad,  cu 2-0, prin golurile marcate de Bertrand în minutele 2 și 54.
Jucătorul din Madagascar venit din Liga a II-a franceză a fost omul meciului, dovadă că putea să marcheze încă în două rânduri.

Trăiască prietenia argeșeano-malgașă! Alb-violeții au învins UTA cu 2-0, prin golurile nou venitului Bertrand! 

Citește și Cine sunt puștii Răzvan Covaci, Ramon Gașpar și Vlad Domșa transferați recent de FC Argeș

Toate ironiile pe seama origininii exotice a lui Bertrand au pălit în fața evoluției sale de vis din Trivale, din această seară. Iar cea mai bună dovadă e că publicul piteștean i-a scandat numele de mai multe ori. Trăiască prietenia argeșeano-malgașă!


Acum despre jocul alb-violeților: în ciuda unor amicaluri neconvingătoare, Prepeliță  a trimis în teren o echipă care nu a semănat nicicum cu cea din play-off-ul de coșmar din primăvară. FC Argeș a dominat autoritar, a fost echipa mai creativă și chiar și atunci când a făcut un pas tactic în spate,  a  lăsat impresia că are resurse să revină oricând spre a-și călări adversarul. Vezi golul doi al lui Bertrand din minutul 54, după un contraatac de manual. Sau bara lui Mezzacoli din minutul 75. Sau șarja ofensivă din final a lui Ișfan.

Citește și Programul echipei FC Argeș din Superliga, sezonul 2022-2023

Una peste alta, de unde mai toți analiștii și presa din București o dădeau pe UTA o candidată serioasă la play off, în vreme ce FC Argeș era la categoria și alții, meciul din seara asta ne-a arătat contrariul. Prepeliță a asamblat în timp record o echipa funcțională și, ceea ce e și mai important, foarte creativă la mijloc și pe faza de atac și contraatac. A pus pe liber 14 jucatori din lotul vechi și a adus alți 14, obligând suporterii să-l strige din nou “Harry Potter de Pitesti”.

La fel de adevărat e și că primarul Gentea și conducerea clubului i-au făcut toate poftele, alocând resurse pentru două echipe, nu una, cu jucatori de valori egale și cu concurență solidă pe fiecare post. Un Turda, Ionuț Șerban sau Raynov, de exemplu, au fost rezerve.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Au venit 10 jucători noi, au plecat 15 şi avem 6-7 de la echipa a doua”


În rest, toată lumea mulțumită, că așa-i la bucurie: primarul Gentea, city managerul Lucrețiu Tudor, sponsorul Viorel Tudose, managerul Jean Vlădoiu, noul director sportiv Daniel Stanciu, care l-a adus la meci și pe Ilie Dumitrescu, la invitația primarului Cristian Gentea..  
La partida din Trivale am remarcat si o prezență surpriză, pe liderul AUR, George Simion, care a fost foarte solicitat la selfi-uri de către spectatori.

George Simion a fost însoțit de viitoarea soție și, din câte am înțeles, a fost invitatul sponsorului Viorel Tudose, cu care e amic. L-am descusut puțin pe George Simion și mi-a spus ca a legat invitația la meci de prezența sa la nunta din Pitești a președintelui AUR pe județul Argeș, Bogdan Doru Velcescu.
La partida din Trivale a fost prezent și Marian Copilu de la CSU Craiova, trimis special de patronul Mihai Rotaru, să tatoneze un transfer al lui Ișfan in Bănie.
Următorul meci al FC Argeșului e la Sepsi și primarul Gentea îmi spunea că, dacă alb violeții scot măcar un punct acolo, la următorul meci în Trivale, cu Univesitatea Cluj, stadionul va fi plin.
Doamne ajută să fie așa! La meciul din seara asta au fost 5024 de spectatori, dintre care 153 veniți de la Arad. 

Hai, FC Argeș!         

Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *