Web Analytics
scris sâmbătă, 08.06.2024

Toma Enache ne încântă cu „Viața e un poem”

Toma Enache ne vrăjește încă o dată cu spectacolul de muzică, dans și poezie „Viața e un poem”. Premiera a fost găzduită de Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti.

Toma Enache ne încântă cu „Viața e un poem”

Spectacolul oferă timp de doua ore melodii și ritmuri dintr-o epocă fără granițe temporale și ne plasează în vibrația intensă a momentelor care ne luminează, uneori, din fericire, existența – au scris cei de la evz.ro.

Citeşte şi: Tabloul „Ecce Homo” de Tițian, care a fost păzit de jandarmi înarmați la Iași, și-a încheiat periplul

A parcurs cu atenție volumul lui Mircea Eliade “La țigănci”, s-a emoționat citind și citând versurile poetului Marin Sorescu, a privit fustele învolburate ale țigăncilor din “Șatra“ lui Emil Loteanu, a fredonat “non je ne regrette rien“ a celebrei mome Piaf și a adorat să fie parte declarată din viața de noapte a cabaretul supus Zeului Eros. Dansează cu agilitate, redând mișcări ale zeităților păgâne și, descoperim cu bucurie, este un surprinzător actor – mai scrie sursa citată, descriind acest spectacol ca pe unul care care aduce un „parfum de mahala cu sclipiri de Moulin Rouge„.

Siciliana

În 2024, la 64 de ani de la premiera absolută, Teatrul Dramaturgilor Români vă propune să vă întâlniți cu cea mai jucată comedie a dramaturgului Aurel Baranga, în cel mai nou spectacol regizat de Toma Enache.

Teatrul Dramaturgilor Români, instituție publică de cultură în subordinea Primăriei București, anunță premiera oficială a spectacolului SICILIANA de Aurel Baranga, regia Toma Enache.

Este incredibil ce umor are comedia SICILIANA, a lui Aurel Baranga, la peste 50 de ani de la succesul formidabil avut la premiera bucureșteană. Ca și atunci, oamenii sunt și acum piese pe tabla de joc a vieții, a iubirii, indiferent de sistemul politic care ne guvernează. Baranga are această știință a subtilității cuvintelor, sensurilor, umorului. La această comedie spumoasă, adaug bucuria de a lucra cu o echipă extraordinară de actori”, a spus Toma Enache, potrivit teatruldramaturgilor.ro. .

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...