Web Analytics

Toate țintele și jaloanele din PNRR asumate de Guvern în trimestrul II din 2022 sunt îndeplinite

de | 2.07.2022 09:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că toate cele 27 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare șiReziliență asumate pentru trimestrul al doilea din 2022 sunt îndeplinite și acum urmează procesul de validare cu reprezentanții Comisiei Europene.

Citește și: Universitatea din Pitești și-a premiat absolvenții promoției 2022

Reamintim că cea de-a doua cerere de plată, pe care MIPE o va depune în cursul lunii octombrie a acestui an către Comisia Europeană, este condiționată de îndeplinirea țintelor și jaloanelor din primele două trimestre ale acestui an. Separat de aceste 27 de jaloane, cu termen de îndeplinire la 30 iunie, Guvernul a avut de îndeplinit alte 24 jaloane și ținte cu termen 31 martie 2022, care au fost, de asemenea, finalizate în totalitate.

„Astăzi demonstrăm că Guvernul mai face un pas important spre transformarea României. Atingerea acestor jaloane ne aduce mai aproape de realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența. Cu abordarea corectă, în 2026 vom vorbi despre o Românie nouă, unită și competitivă în structura blocului european, în care dezvoltarea este echilibrată și coerentă la nivelul tuturor regiunilor. Dar până atunci vreau să subliniez un lucru: trebuie să înțelegem că suntem încă la început de drum și că adevăratele provocări în ceea ce privește implementarea PNRR abia încep. În plus, paradigma se schimbă pe zi ce trece, realitatea cu care ne confruntăm astăzi este radical diferită față de momentul în care a fost realizat acest instrument”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Citește și: CE TREBUIE SĂ REPARĂM MAI ÎNTÎI: Învăţământul sau societatea?

Prima cerere de plată, trimisă de MIPE la 31 mai, conform calendarului asumat, a cuprins cele 21 de țintele și jaloanele aferente trimestrului IV din 2021. Odată cu transmiterea cererii de plată, au fost transmise Comisiei toate documentele justificative privind îndeplinirea satisfăcătoare a țintelor și jaloanelor, aceasta fiind o condiție obligatorie. În total au fost încărcate în sistemul electronic al Comisiei 180 de documente justificative aferente celor 21 de jaloane/ținte, incluse în cererea de plată.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *