„Toate discuţiile politice cu PDL au fost voalate fiind neconcise”

de | 28.04.2011 15:14 | Dezvăluiri

# Scrisoarea prin care Mareş s-a spovedit lui Nicolescu, înainte de Paşti # Fostul lider al Partidei Rromilor şi-a pus cenuşă în cap pentru că s-a aliat  cu PDL la alegerile de la Vultureşti. Jurnalul de Argeş a intrat în posesia unui memoriu adresat de fostul şef al filialei argeşene a Partidei Rromilor, Marian Mareş, preşedintelui Consiliului Judeţean Constantin Nicolescu. În peste zece pagini format A4, după ce aminteşte că „sunt pesedist convins loial statornic”, Mareş încearcă, bineînţeles, „cu stimă respect şi gratitudine”, să-şi justifice implicarea la diversele acţiuni electorale sau de socializare iniţiate de conducerea PDL Argeş. În paralel, ex-liderul Partidei Rromilor le reproşează conducătorilor social-democraţi că „din partea PSD-ului nu am primit nici bani nici bonuri de benzină sau alte cheltuieli”. Inutil să mai spunem că expunerea scrisă a lui Mareş se caracterizează prin abundenţa cuvintelor şi expresiilor pretenţioase, de o eleganţă căutată şi excesivă, care vor să creeze impresia de erudiţie. Ce-a ieşit până la urmă, puteţi vedea în materialul următor.   

MARIAM MARES
– PREZENTARE –

Ma numesc Marian Mares, sunt absolvent al Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative Bucuresti, sunt licentiat in Stiinte politice, am terminat masterul in Administratie Publica si Integrare Europeana, student (am inghetat) anul III la Universitatea din Pitesti, facultatea Relatii Internationale. Imi castig existenta dintr-un magazin aproximativ de 50 mp situat la subsolul unui pasaj din municipiul Pitesti. Nu detin si nici nu am mai detinut vreodata vreo alta afacere. Nu mai sunt asociat cu nimeni in nici o firma sau afacere. Nu am avut vreodata afaceri cu statul si banul public. Nu am cazier, nu am fost niciodata condamnat, nu am nici cel putin amenda penala, nu am fost niciodata nici cel putin martor in vreu proces. Singura abatere in 53 de ani a fost anul trecut cand am trecut pe culoarea rosie a semaforului (conditiile si conjunctura) pentru evitarea unui accident in urma careia mi s-a suspendat permisul de conducere pe un an de zile. Din anul 2000 in toate campanile electorale, locale, parlamentare, prezidentiale am sustinut si votat PSD eu si romii argeseni chiar daca ati pierdut sau ati castigat alegerile. Singura data cand am sustinut campania unui alt candidat decat al PSD-ului a fost in august 2010-la Vulturesti. Mentionez ca am fost obligat de sefii mei ierarhici sa sustin candidatul PDL la Vulturesti pentru functia de primar. Niciodata in aceasta perioada 2000-2011, in timpul alegerilor sau imediat dupa alegeri nu am primit nici cel mai mic folos material financiar sau alte favoruri personalizate. Din partea PSD-ului nu am primit nici bani nici bonuri de benzina sau alte cheltuieli. Campaniile electorale le-am facut cu autoturismul meu personal, chiar daca eram nevoit sa merg in catunele de tigani, pe drumuri greu accesibile. Tot perioada cand nu ati fost la guvernare (PSD) am avut numai dezavantaje pe care imi rezerv dreptul sa nu le comentez. In Arges sunt recunoscut de celelalte partide politice ca un PSD-ist convins loial statornic. De aceea, dl Moise Vasile zis Deju care si domnia sa este un PDL-ist convins, venit de la Dambovita, mi-a creat atatea sicane, m-a atras in diferite curse nefaste, m-a parat la d-l dep. Nicolae Paun ca sa ma faca sa-mi dau demisia sau chiar sa fiu dat afara de acesta.

DOMNUL PRESEDINTE,

Cu stima respect si gratitudine va rog sa-mi permiteti sa va prezint in mod cronologic situatia evenimentelor politice desfasurate de Partida Romilor Arges care a creat un precedent.
Evenimentul VULTURESTI (alegeri pentru Primaria Comunei Vulturesti)
Evenimentul “RESTAURANTUL MAGIC” (organizator domnul Moise Vasile zis Deju).
Evenimentul „RESTAURANTUL SORELO” organizat la propunerea  d-lui Moise Vasile zis Deju la care au fost invitati cativa membri din conducerea filialei judetene a PDL Arges.
Evenimentul “RESTAURANTUL VENETIA” organizat de dl Moise Vasile zis Deju si primarul comunei Bradu.
Evenimentul “RESTAURANTUL MONTE CARLO”

Evenimentul VULTURESTI. Eu, Marian Mares am avut tot timpul o relatie de
colaborare cu dl presedinte Constantin Nicolescu. In preajma alegerilor mai tot timpul mergeam la dl presedinte Constantin Nicolescu cu diferite probleme dar, niciodata domnia sa nu m-a invitat la o discutie si nici nu mi-a cerut in mod expres sa sustin campania electorala a primarului PSD din comuna Vulturesti . Nu cunosc motivul. Ulterior, atat dl dep. Nicolae Paun cat si dl Deju mi-a cerut in mod expres sa sustin campania electorala a candidatului  PDL la primaria comunei Vulturesti. Imi parea foarte rau ca eu, Marian Mares pentru prima data in viata mea am fost obligat sa votez impotriva PSD-ului, impotriva tuturor prietenilor si cunostintelor mele politice. Dar, in acelas timp, imi parea foarte rau ca PSD-ul nu a fost multumit niciodata de sprijinul nostru, al romilor, in campanile electorale. Desi, Primarul PSD detinea primaria inca din anii 1990 era ferm convins ca aceasta campanie electorala urmata de alegeri este decat o formalitate considerandu-l pe adversarul PDL un autsaider fara nici o sansa in alegeri si totodata ignorand votul tiganilor .
Dupa ce mi-am indeplinit deontologic treaba in loc sa fiu beneficiarul cel putin al unor multumiri si strangeri de maini la cateva zile, am primit controale in micutul meu magazin de la garda financiara si ITM si am primiti  usturatoare in urma controlului efectuat. Nu am fost felicitat si nici apreciat nici  cel putin de dl presedinte al Partidei Romilor dl dep. Nicolae Paun. De dl Moise Vasile  imi rezerv dreptul sa nu comentez  pentru ca in mod nejustificat si-a arogat aceasta victorie ca sa dea bine la imagine in fata PDL-ului si a d-lui senator Mircea Andrei .
Evenimentul „RESTAURANTUL MAGIC”

La restaurantul Magic din zona Trivale a fost o intalnire organizata in exclusivitate de dl Moise Vasile zis Deju. La aceasta intalnire au luat parte liderii din teritoriu a Partidei Romilor cativa lautari reprezentati de dl George Soare zis Urziceanu, dl dep. Nicolae Paun presedintele Partidei Romilor iar, ca invitati din partea d-lui Deju cativa membrii marcanti ai PDL Arges. Toate discutiile politice cu PDL au fost voalate fiind neconcise. Singurul discurs mai concret a fost al d-lui Deju care dorea o indreptare politica a Romilor catre PDL motivand ca PDL-ul ne va sustine in multe activitati culturale.

Evenimentul „RESTAURANTUL SORELO”   

Organizarea acestui eveniment a fost finalizata chiar de sustinatori lui Deju, adica de d-na Elena Ianit, dl Mustata Petre zis Novac si Pavel Nicolae. Ei s-au ocupat de la inchirierea contractelor cu firmele de transport. Romii care au mai venit cu taxiurile si masinile personale li s-au facut deconturile pe loc de catre dl Moise Vasile zis Deju. Nu cunosc cine a suportat cheltuielile atat de transport cat si cele de consumatie.

Evenimentul „RESTAURANTUL VENETIA”

Am ajuns la restaurantul Venetia tot Consiliul Director interimar unde am gasit in incinta restaurantului aproximativ 60-70 de romi. Fiecare membru din Consiliul Director am luat cuvantul sustinand problemele noastre etnice, numai dl Deju si dl Novac a amintit in discursurile lor bombastice de PDL si avantajele unei eventuale colaborari. Dupa aceea, cativa lideri de casta s-au ridicat cu pretentia ca trebuie sa aibe si ei un lider mai destept care sa-i reprezinte atat politic cat si ca consilier al primarului pe probleme de romi. A fost propus si totodata ales dl Sile…..!!! (Vasile Ion, şoferul primarului Florin Frătică de la Bradu, n.red)

Evenimentul “RESTAURANTUL MONTE CARLO”
Evenimentul Monte Carlo a avut loc numai la o zi diferenta de evenimen
tul Venetia (întâlnirea de la restaurantul din proprietatea primarului din Bradu,n.red). Era duminica seara, eu Marian Mares impreuna cu dl Feraru Sebastian secretarul organizatiei  ne aflam la un restaurant din Pitesti cu sotiile. La ora 20:30, personal am fost sunat de d-na Elena Ianit (omul de incredere a d-lui Deju ) care mi-a comunicat ca dl Deju a ordonat ca de urgenta, toti membri Consiliului Director restrans sa ne intalnim pentru a organiza o alta intalnire cu tiganii, a doua zi dimineata. D-na  Elena Ianit a inceput sa ne transmita ordinul imperativ a d-lui Deju; maine la ora 10:00 la restaurantul Monte Carlo din Trivale trebuie sa vina Pavel Nicolae cu aproximativ 80-100 de tigani ca vrea dl Deju sa-i vada pe cei din Pitesti. Domnule presedinte cu respect si multa sinceritate doresc sa va informez ca, mie personal, mi s-a parut dubioasa aceasta intalnire venita peste noapte. Am adus la cunostinta celor de fata ca , mie personal nu-mi miroase a bine si cred ca aceasta intalnire sa nu aibe un alt scop. I-am informat ca in aceasta saptamana va avea loc doua evenimente politice importante:pichetarea sediului PDL de catre PSD si judecarea recursului d-lui Constantin Nicolescu. I-am rugat daca au  cunostinte ca aceasta intalnire are un alt scop pentru ca, noi tiganii, din Partida Romilor nu trebuie sa ne implicam in aceste evenimente ca vom avea probleme indiferent de partea cui suntem. La un moment dat si-a facut aparitia si dl Sile reprezentantul tiganilor de la Bradu cu un microbuz cu cativa tigani din comuna Bradu. Au venit si fratii Tudoroiu de la Mioveni cu cateva persoane, sunati sau invitati de dl Novac (Petre Mustaţă, din clanul piteştean cu acelaşi nume, n.red) sa participe si ei la acest eveniment. Tiganii au fost foarte disciplinati, au fost serviti cu cateva platouri de mezel, un ceai, o cafea si cativa au baut si cate o sticla de bere. Personal, eu Marian Mares, nu cunosc nici pana acum adevaratul scop si nici adevarata intentie a d-lui Deju impreuna cu apropiatii lui pentru ce a organizat aceasta intalnire chiar in ziua in care PSD-ul trebuia sa picheteze sediul PDL-ului. Dar, va asigur domnule presedinte chiar daca s-ar fi ajuns la conpromisul de a incerca sa manipuleze tiganii, sa le schimbe destinatia locatiei , va promit in mod solemn ca nimeni nu ii insotea. Cunosc foarte bine aceasta etnie si nimeni nu isi vinde libertatea sau nu-si bate cuie in talpa pentru 2 masline, o bucata de branza si o felie de parizer.
Domnule presedinte, asa cum mi-am dat demisia in semn de protest, asa va inaintez si acest memoriu si ma pun la dispozitia organelor de cercetare de bunavoie si nesilit de nimeni pentru a-mi demonstra nevinovatia.

(Neluţu DINU)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii