Web Analytics

„Toată lumea e suspectă, dar nu e prins nimeni. Adică, nimic concret”

de | 2.08.2018 15:00 | Actualitate

# Declară Mihaela Simescu, fiica celor doi pensionari din Leordeni legaţi şi ameninţaţi cu incendierea

O jumătate de an a trecut de la teribila tâlhărie de la Leordeni, când omul de afaceri Octavian Simescu, în vârstă de 72 de ani, şi soţia acestuia au trecut printr-o poveste cu un scenariu cumplit: legaţi cu sârmă, stropiţi cu o substanţă inflamabilă şi ameninţaţi că li se dă foc. Autorii teribilei infracțiuni n-au fost nici până acum prinși. Potrivit IPJ Argeș, există un cerc de suspecți, dar rezultatele analizelor pentru probele trimise de IPJ Argeș la Institutul Mina Minovici întârzie să sosească. De partea cealaltă, a familiei victimelor, așteptarea e grea și dezamăgitoare.

Tâlhăria pusă în scenă de un grup de indivizi pe 11 ianuarie 2018, la Leordeni, care viza banii pe care infractorii sperau să-i găsească în casa lui Octavian Simescu, acţionar majoritar la SC Componente Auto Topoloveni, ale cărui venituri impresionante de pe vremea când era director de firmă i-au făcut pe autori să-și facă niște calcule motivante pentru a-i supune pe omul de afaceri și pe soția acestuia la suplicii terifiante, a rămas încă neelucidată, spre dezamăgirea victimelor şi a familiei.
„Încă se desfășoară activități de cercetare în cauză. Există un cerc de suspecți, iar la momentul acesta se așteaptă rezultatul unei expertize de la Institutul Mina Minovici din Bucureşti”, explică pentru Jurnal de Argeș Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.
„N-avem niciun semn. Nu ne-a mai contactat nimeni. Sperăm că-i vor prinde. Cred, nu vreau să mă pronunț”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Mihaela Simescu, fiica soților Simescu.
Femeia e contrariată de faptul că la o jumătate de an de la comiterea faptelor, urmate, la câteva luni, de spargerile care s-au dat în aceeași zonă – la Primărie, dispensar și un cabinet notarial – autorii sunt încă de negăsit. Mai mult, Mihaela Simescu suspectează o legătură între infracțiuni și e cu atât mai dezamăgită de faptul că nici în acest din urmă caz ancheta nu a ajuns la autori.
„Mie spargerile acelea care au urmat la Primărie, notariat etc. mi se par cam suspecte. Ne-am întrebat dacă e vreo legătură între cazuri… Prea a fost o coincidență mare, tot patru-cinci inși. Știți ce m-a surprins cel mai mult? Faptul că nu s-a mai discutat deloc după aceea despre respectivele fapte, deși au fost șase-șapte spargeri într-o zi. Ciudat, totuși. Se zvonea că au plecat din țară… De altfel, zona aceasta este una cam ciudată. În ultimii ani au loc spargeri, intră în casă, se fură și nu e prins nimeni. Știți cum e: sunt toți suspecți. Toată lumea e suspectă, dar nu e prins nimenii. Adică, nimic concret. Dar, în fine, așteptăm. Știți cum e: să avem încredere! Dar totuşi, sunt mai bine de șase luni de atunci, din 11 ianuarie. Mai e un pic și trece anul”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeș, fiica soţilor Simescu.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, nu există legătură între tâlhăria din ianuarie și spargerile înregistrate ulterior la Leordeni. Suspecţii din acest al doilea caz, încă neînchis, s-ar afla, în momentul de faţă, undeva în Germania.

„Deocamdată nu mai au curajul să mai locuiască acolo”

Reamintim că, după experiența trăită la începutul acestui an, soții Simescu au părăsit casa în care au fost atacați și încă nu sunt pregătiți să revină la Leordeni, deși starea lor fizică și psihică e mai bună.
„Părinții sunt ok acum, dar trauma rămâne, vă dați seama, dar sunt bine. Deocamdată nu mai au curajul să mai locuiască acolo”, mai spune Mihaela Simescu.
Amintim că tâlharii, care au acţionat cu gândul la averea victimelor de pe urma vehiculatelor salarii gigant, între 500 de milioane și 1,5 miliarde de lei, sume lunare de care ar fi beneficiat fostul director, au plecat din casa soților Simescu doar cu 600 de lei şi câteva bunuri de valoare.
Izabela Moiceanu

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii