Web Analytics

Timpuri noi, obiceiuri vechi! Băsescu vrea să „reactiveze” vechiul PDL…

de | 12.08.2020 09:35 | Politica si Administratie

Partidul Mişcarea Populară şi-ar putea schimba denumirea în PDL

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a anunțat că vor exista dezbateri în sensul schimbării denumirii partidului în PDL, numele sub egida căruia Băsescu a avut două mandate de președinte. Deși Traian Băsescu va candida la Primăria Capitalei sub sigla PMP, vor exista discuții luna aceasta despre schimbarea denumirii partidului, spune Tomac.

„Pot să vă dau o informație în premieră. Chiar eu am discutat cu prim-ministrul Orban și am făcut oficial această solicitare, de a ne permite să organizăm, în această campanie electorală, o reuniune unde să decidem dacă partidul își schimbă denumirea din PMP în PDL. Nu este doar un demers anunțat de președintele Băsescu. Vrem să-i aducem alături de noi pe cei care au trecut, alături de președintele Băsescu, prin multe lupte politice. Bineînțeles că noi avem rezervată denumirea de PDL și ea este în sertarul PMP la ora actuală. Nu uitați că noi avem un parteneriat cu PNL și susținem guvernul, prin urmare nu te poți afișa în fața unui partener fără să-l informezi și mi s-a părut de bun simț să am acest dialog cu premierul”, a declarat, la Antena 3. Eugen Tomac, care a menționat că așteaptă un răspuns de la premier.

Traian Băsescu a amintit ce renume are PDL în istoria politicii românești și a făcut apel ca cei care se simt „urmașii lui Petre Roman”, să vină în actualul PMP, viitorul PDL.„O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea și să lase PMP să reia numele de PDL pentru că osatura acestui partid este din foști membri PDL. PDL n-a fost orice partid, a dat trei primari generali și de două ori președintele României. Un partid care merită să existe. Vreau numele înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmașii Brătienilor să rămână în PNL și cei care se simt urmașii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a declarat Traian Băsescu, luni seară.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii