Web Analytics

Timiș/Medic reținut pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată

de | 27.09.2022 10:23 | Actualitate, Home

În data de 26.09.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană, care are calitatea de medic, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu.

Citește și: DGA Sibiu. Percheziții domiciliare într-un dosar penal care vizează infracțiuni de corupție

Procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală, serviciile anticorupție din județele Arad și Timiș.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

 „Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, transmite Direcția Generală Anticorupție.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *