Web Analytics
scris duminică, 27.11.2022

Ţigările se vor scumpi. Bruxelles-ul va propune creşterea taxelor

UE va propune o taxă pentru vaping la nivelul blocului european, în ideea de a reorganiza impozitarea industriei tutunului. Măsura ar dubla accizele în statele membre care au taxe reduse pe țigări, potrivit unui proiect de document al Comisiei Europene, scrie Financial Times, citat de economedia.ro.

Ţigările se vor scumpi. Bruxelles-ul va propune creşterea taxelor

Citeşte şi: Cum vor putea intra românii în posesia voucherelor pentru plata facturilor la energie

Modificările legislative propuse de Bruxelles pentru a reduce rata fumatului vor crește acciza minimă a UE pentru țigări de la 1,80 euro la 3,60 euro în cazul unui pachet de 20 de țigări. Ceea ce va duce la creșterea prețurilor în țările din Europa de Est, unde pachetele se vând cu mai puțin de 3 euro.

Noul regim fiscal va alinia impozitarea noilor produse din tutun, cum ar fi vaping-ul și tutunul încălzit, la cea a țigărilor. Factorii de decizie politică din întreaga lume privesc din ce în ce mai puțin favorabil popularitatea acestor noi produse în rândul tinerilor.

Produsele de vaping mai puternice vor fi supuse unei accize de cel puțin 40%, în timp ce produsele de vaping mai puțin puternice vor fi supuse unei accize de 20%. Produsele din tutun încălzit vor fi, de asemenea, afectate de o acciză de 55%, adică o rată de impozitare de 91 de euro la 1.000 de articole vândute, conform sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *