Web Analytics

Tichete de masă pentru 8000 de persoane vulnerabile din Argeș

de | 5.11.2020 13:24 | Actualitate

Instituția Prefectului Argeș a recepționat, joi, 8373 de tichete sociale pentru mese calde, sub formă de carduri electronice. Vor fi acordate tichete sociale pentru masă caldă, în valoare de 180 lei, persoanelor aflate în categorii vulnerabile – bătrâni cu venituri mici şi oameni fără adăpost. Tichetul social pe suport electronic pentru mese calde are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii.

„Sunt eligibili să primească tichete pentru masă caldă, persoanele care au cel puţin 75 de ani şi care primesc diverse indemnizaţii de la Casa de pensii, dar care au o valoare mai mică sau egala cu pensia minimă, în valoare de 800 de lei în prezent, precum și persoanele, familiile fără adăpost, inclusiv cele care au fost evacuate, dar şi familiile cu copii, fără domiciliu stabil, în special cele monoparentale”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

Citește și EVENIMENT: Prima librărie mobilă din țară ajunge și în orașul Pitești

În perioada imediat următoare, reprezentanții Primăriilor din județ vor ridica de la sediul Instituției Prefectului tichetele electronice și le vor distribui persoanelor beneficiare. Tichetele sociale sunt oferite de Guvernul României și sunt finanțate din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Programul este implementat de Instituția Prefectului Argeș.

Citește și Fundația Conservation Carpathia va pune în libertate noi exemplare de zimbru

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii