Web Analytics

Testare pentru depistarea cancerului de col uterin, la Davidești. Peste 900 de femei diagnosticate în Argeș, în acest an

de | 11.11.2022 13:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

De astăzi, în comuna Davidești a început testarea pentru depistarea cancerului de col uterin. Medicii, asistentele și reprezentanții centrului FILIA sunt cu unitatea mobilă de screening în fața primăriei din localitate. Se pot testa persoane din tot județul!

Instituția Prefectului Argeș anunță că 926 de femei din județ sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, de la începutul acestui an, iar numărul este în creștere față de anul trecut. „511 provin din mediul urban, iar 415, din mediul rural. Numărul este în creștere dacă ne raportăm la anul trecut, atunci când au fost 906 pacienți cu acest diagnostic. Un lucru foarte bun și posibil prin proiectul SCCUT este că persoana care cere testarea poate veni de oriunde din județul Argeș”, se mai arată în comunicat.

Citește și Jandarmii argeșeni au donat sânge printr-o campanie organizată la nivel național

Detalii și alte informații legate de testare pot fi obținute la numărul de telefon: 0765755466.

Proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *