Web Analytics
scris joi, 25.01.2024

Terapie prin artă! „Intuiție”, expoziție de pictură la Muzeul Golești

De joi, 8 februarie, și până pe 14 aprilie 2024, în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești va fi deschisă expoziția de pictură intitulată „Intuiție”, care aparține artistului plastic Dana Ciucă. În cadrul expoziției se va afla și o lucrare a invitatului Danei Ciucă, artistul Marius Burhan. Curator: Muzeograf Nicoleta Popa Grigore.

Terapie prin artă! „Intuiție”, expoziție de pictură la Muzeul Golești

„Dana Ciucă s-a născut la 8 octombrie 1976, în București. La vârsta de 5 ani s-a stabilit împreună cu familia la Pitești. Aici a absolvit școala gimnazială și Liceul „Zinca Golescu”. La 19 ani s-a întors în București pentru a studia psihologia. În anul 2001 a absolvit Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret. În prezent activează ca psiholog la  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului- Ilfov.

Atracția pentru artă  a avut-o încă din copilărie. După cum însăși mărturisea, arta este o formă de psihoterapie: «Folosesc pictura ca tehnică de psihoterapie ce facilitează exprimarea gândurilor și emoțiilor. Arta permite să ne înțelegem emoțiile pentru care adesea nu găsim cuvintele potrivite». Artista a început să picteze și să expună în urmă cu trei ani, ea afirmă că este un artist autodidact și că își dedică zilnic timp picturii. Prima expoziție a avut-o în anul 2021 la Galeria El Deco din București. Au urmat alte câteva expoziții la  Galeriile Simeza, Plantobar Studio și Căminul Artei, toate din București.

Citește și Arhiepiscopul bagă viteză în cler la început de an printr-o circulară. Calinic cere preoţilor să facă mici coruri parohiale în biserici şi să cânte împreună cu credincioşii

La baza lucrărilor sale artistice stă intuiția: «În majoritatea picturilor mele îmi folosesc intuiția sau vocea interioară, astfel reușesc să intru în contact cu procese mentale subconștiente». Expoziția de la Golești reprezintă o călătorie intuitivă prin timpul și spațiul afectiv al autoarei. Demoni și îngeri își găsesc, subtil, calea din lumea subonștientă către lumea exterioară. Lucrările sunt fascinante și merită văzute”, au transmis reprezentanții Muzeului Golești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *