Web Analytics

Terapie de grup cu Eminescu

de | 17.01.2018 21:41 | Cultură

9 02Vinerea trecută, la Biblioteca Județeană Argeș, Secția „Colecții Speciale” a fost spațiul generos al omagierii înainte de termen a lui Mihai Eminescu, întocmai ca între vechi prieteni, pentru care aniversarea nu are legătură cu data din calendar, ci cu bucuria întâlnirii în sine.

Scriitori și nescriitori, cititori și nostalgici după o anume frumusețe, membri ai Fundației Culturale „Liviu Rebreanu” și ai Cenaclului „Armonii Argeșene” au participat la o masă rotundă-terapie, în cadrul căreia fiecare a vorbit despre Eminescul lui. Un Eminescu personal, descoperit în circumstanțe și la vârste diferite, tălmăcit sufletește altfel, citit și recitat, i-a ținut două ore împreună pe Allora Albulescu, Silvia Petre-Grigore, Daniela Voiculescu, Mona Vâlceanu, Mihaela Predescu, Ina Constantinescu, Mădălina Precup, Pușa Chiriță, Renata Alexe, Petre Ghilencea, Nicolae Cosmescu, Mihail Ghițescu, Constantin Vărășcanu, Gheorghe Mohor, Adrian Mitroi, Constantin Teodor Craifăleanu, Nicolae Braniște, Gabriela Tomescu.
9 01O lume la scară redusă, rotindu-se fără să obosească, eliberată de constrângeri festive, în jurul flăcării mari, înalte, care stăpânește peste neamul acesta și care se numește Mihai Eminescu. Și, pentru ca bucuria să fie rotundă, vestala „Colecțiilor Speciale”, poeta Lucreția Picui, a trecut prin fața ochilor asistenței două dintre bijuteriile secției: edițiile a treia și a patra ale „Poesiilor de Mihail Eminescu”, din 1888 și 1889, ultima cu o notiță biografică, semnată de Titu Maiorescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii