Web Analytics
scris miercuri, 08.11.2023

Tentative de fraudă online care folosesc numele şi imaginea ministrului Economiei

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) atrage atenţia asupra existenţei în spaţiul public a unor atacuri de tip phishing asupra unor companii de stat, în acest caz Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A, folosind imaginea şi numele ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

Tentative de fraudă online care folosesc numele şi imaginea ministrului Economiei

Citește și: Fost director CNAIR, despre problemele podului de la Brăila: Constructorul trebuie să „scoată” tot asfaltul și hidroizolația


Site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective şi a unor persoane publice, în încercarea de a obţine credibilitate şi pentru a obţine câştiguri frauduloase, transmite Ministerul Economiei.
„Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme. Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului nu susţine şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate). Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, ministerul recomandă ca înainte de a lua o decizie de investiţii să fie consultate sursele oficiale de informare, respectiv pentru Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. – www.transgaz.ro, sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori București, la adresa: https://m.bvb.ro.

Citește și: George Simion nu are card. Pentru salariu, deputatul trece pe la casierie


Este important ca în situaţia în care vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente. Pentru sesizări poate fi accesat site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (https://www.dnsc.ro/) sau apela numărul unic de urgenţă la nivel naţional dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, respectiv 1911, apelabil din orice reţea, cu tarif normal, disponibil 24/7,” a mai precizat Ministerul Economiei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită