Web Analytics

Tensiuni la Electroargeş între Kärcher şi Tudor Dumitru înaintea AGA din 20/21 septembrie

de | 21.09.2017 12:24 | Economie

12 DumitruTudorCompania germană Karcher, principalul partener de afaceri al firmei locale Electroargeş, susţine schimbarea directorului general al producătorului român de electrocasnice, Ion Gavrilă, pe care îl acuză într-o scrisoare de un comportament „ce nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri de lungă durată”.

Mai exact, nemții susțin că Gavrilă intenţiona să vândă produse ale Electroargeş sub brandul Argis. Ion Gavrilă, 62 de ani, cu o vechime de peste un deceniu în companie, a fost revocat din funcţia de director general în luna mai, în locul lui fiind numit Robert Zisu, dar schimbarea nu a fost bine văzută de toţi acţionarii, acest demers fiind și acum o sursă de tensiuni în industria electrocasnicelor de la Curtea de Argeș.

Tudor Dumitru s-a poziționat de partea lui Gavrilă

Omul de afaceri Tudor Dumitru, ce deţine un pachet de acţiuni reprezentând 10,21% din capitalul social al Electroargeş, a cerut completarea cu opt puncte a ordinii de zi a AGA din data de 20/21 septembrie, printre propuneri fiind revocarea lui Ştefan Constantin din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie, alegerea unui nou preşedinte, repunerea lui Ion Gavrilă în funcţia de director general, precum şi aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Robert Zisu pentru recuperarea sumelor primite de la Electroargeş începând cu luna mai 2017. Potrivit raportului companiei pe 2016, aproape 96% din cifra de afa­ceri se bazează pe ex­port, iar în cadrul acestuia peste 98% este doar către gru­pul de firme Kärcher, ceea ce de­notă o dependenţă uriaşă de colaborarea cu această firmă.

Nemții de la Kärcher în opoziție cu Dumitru

În scrisoarea trimisă acţionarilor Electroargeş, grupul Alfred Karcher spune că schimbarea din executivul companiei a fost binevenită deoarece a adus îmbunătăţiri la nivel de comunicare, cooperare şi profesionalism în cadrul primelor luni de la schimbare.
„De asemenea, ne-am dat seama că vechiul executiv s-a comportat într-un mod care nu numai că ne-a surprins, dar care nu poate fi acceptat într-o relaţie de afaceri de lungă durată. Fabricarea altor mărci de aspiratoare umede şi uscate cu scule şi piese de producţie Karcher este ceva ce nu vom tolera în viitor”, se arată în scrisoarea semnată de Christian May, director general canale de distribuţie şi Bernd Keiner, şef Achiziţii & Gestionare Costuri.
Reprezentanţii companiei germane mai spun că „suntem aproape de rezolvarea acestei probleme printr-o bună cooperare cu actualul manager general, domnul Zisu, şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm această cooperare în viitor pentru a îndeplini obiectivele comune ale Electroargeş şi Karcher”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii