Televizoarele au fost eliminate din Programul Rabla pentru Electrocasnice. Care este motivul?

de | 15.02.2022 11:43 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Programul Rabla pentru electrocasnice se modifică. Potrivit Ghidului de Finanțare pentru anul acesta, televizoarele sunt eliminate din program. Motivul este că aparatele vechi, mari consumatoare de energie, au fost scoase deja de pe piață.

Citește și: Deținătorii de criptomonede – în vizorul Poliției Române! Un soft special va urmări tranzacțiile

Mai mult, Ministerul Mediului vrea să reducă perioada de utilizare a voucherelor de la 15 la 7 zile. Beneficiarii care rezervă un tichet și nu îl utilizează în acest interval nu vor mai putea cere altul pentru același echipament în anul în curs.

Măsura e menită să reducă numărul voucherelor rezervate și neutilizate, a declarat ministrul Mediului. Ghidul de Finanțare este deocamdată în dezbatere publică. Potrivit unui anunț al MMAP pe pagina de Facebook, o prioritate a ediției din acest an este direcționarea bugetului de 100 milioane lei către înlocuirea aparatelor electrocasnice cu consum ridicat de energie. În acest sens, începând cu acest an, televizoarele ies din categoria echipamentelor eligibile.

Citește și: Ce spune primarul Georgescu, de la Mioveni, despre agresiunea de azi noapte și care este motivul

Acest articol este despre: mediu,ministru,program,rabla,televizoare,vouchere

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole