Web Analytics
scris vineri, 19.05.2023

Teatru de Studio la Pitești. Final de festival internațional

A luat sfârșit, la Pitești, cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio, Focus- Teatrul Balcanic, eveniment organizat de Teatrul ,,Al. Davila”, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș.

Teatru de Studio la Pitești. Final de festival internațional

Citește și: Părintele „Simfoniei Lalelelor” e cetățean de onoare al Piteștiului

Au fost opt spectacole, trei dintre acestea fiind producții ale Teatrului ,,Al. Davila” Pitești, iar cinci – teatrelor invitate: Teatrul de dramă și păpuși (Vrața, Bulgaria), Teatrul Național Sterija (Serbia), Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale (Chișinău, Republica Moldova), Teatrul ,,Sică Alexandrescu” (Brașov), Teatrul Dramaturgilor Români (București), potrivit unui comunicat de presă al instituției organizatoare.

Festivalul a debutat cu o producție a teatrului gazdă, spectacolul ăn premieră ,,De trei ori viață”, de Yasmina Reza, în regia lui Thomas Ciulei, fiul celebrului regizor Liviu Ciulei. „De trei ori viață” este primul proiect de teatru pe care Thomas Ciulei l-a regizat în România, iar spectacolul s-a jucat chiar în Sala Studio construită de tatăl său. De altfel, sala poartă numele celui care a înființat-o.

A fost lansată și o provocare tinerilor prezenți la simpozionul cu tema ,,Teatrul de Studio – Trecut, Prezent, Viitor.”, susținut de profesioniști din domeniu: Dan Marius Zarafescu, director general adjunct al Teatrului „Al. Davila”, Sevastian Tudor, directorul festivalului, Marilena Țepuș, teatrolog, Mircea M. Ionescu, dramaturg, regizorii Mona Gavrilaș și Bogdan Cioabă, jurnalistul și criticul de teatru Cristian Sabău, Cătălina Constantinescu și Diana Lefter, cadre didactice la Universitatea Pitești, dar și elevi de la Liceul de Artă ,,Dinu Lipatti”. Discuțiile au evidențiat caracteristicile teatrului de studio, dar și faptul că viitorul său sună destul de promițător, având din ce în ce mai mulți adepți – se mai arată în comunicatul de presă.

Directorul și inițiatorul festivalului, Sevastian Tudor, a spus la final că „acest festival a reaprins dragostea piteștenilor pentru teatrul de studio. Sper să redevină un adevărat brand al orașului și să aibă cât mai mulți spectatori”.

În fine, managerul Teatrului ,,Alexandru Davila”, Dan Tudor, și directorul general adjunct, Dan Marius Zarafescu, i-au felicitat pe participanți și au anunțat că pregătesc, pentru viitorul apropiat, proiecte interesante.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *