Web Analytics

Ţeapă de proporţii cu aur falsificat, dată caselor de amanet din Piteşti

de | 25.01.2023 13:59 | Actualitate, Culise, Dezvăluiri, Economie, Home

Casele de amanet din Pitești au fost luate cu asalt, săptămâna trecută, de clienți care le-au adus cantități mari de mahmudele și bijuterii din aur și pentru care s-au întocmit contracte în baza cărora au fost date sume importante. Numai vineri, 20 ianuarie, a fost lăsat gaj, pe puțin o jumătate de kilogram de bijou-uri contrafăcute.
La o verificare ulterioară s-a descoperit că obiectele respective, deși foarte bine realizate, cel mai probabil cu ajutorul unor imprimante de ultimă generație, erau… „nașpa”.

De exemplu, niște brățări s-au înverzit când au fost aplicate soluții folosite de obicei, lănțișoarele au reacționat la magnet, iar mahmudelele nu au rezistat la proba… tăiatului cu pânza de bomfaier. Metodele pe care le au la îndemână angajații caselor de amanet nu sunt foarte relevante, mai ales în condițiile în care bijuteriile par autentice, prin finisaj și greutate, aurite și umplute cu nu se știe ce material.

Aceștia s-au adresat direcției Metale Prețioase din cadrul OPC Argeș, care, teoretic, ar trebui să poată emite un certificat, însă în absența dotărilor, respectiv a unui spectometru pentru analiza metalelor prețioase, nu o face. Din informațiile noastre, țepuiții s-au adresat polițiștilor, care au demarat cercetări în acest caz.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și A furat dintr-un magazin de bijuterii și dintr-o casă de amanet din Pitești

Citește și Pitești. A furat 7 ceasuri dintr-un apartament și le-a amanetat

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *