Taximetriștii ar putea primi autorizație pentru alt tip de autovehicule

de | 21.08.2020 11:52 | Actualitate, Home

Activitatea de transport în regim de taxi va putea fi efectuată cu autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 9 locuri, față de cel mult 5 locuri, cum prevede legea în prezent.

Măsura este prevăzută într-un proiect legislativ care propune modificarea în acest sens a legislației în vigoare privind transportul în regim de taxi. Conform legislației în vigoare, taxi-ul este definit drept “autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehicul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depășește 3,5 tone, care, pe baza autorizației taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi“. Recent, la finele lunii trecute, Parlamentul a adoptat, prin votul final al deputaților, un proiect de lege care prevede pentru activitățile de transport alternativ/ridesharing, precum Uber, Bolt sau Yango, autorizarea autovehiculelor care au cel mult 9 locuri. Ca și în cazul taximetriei, o condiție impusă anterior pentru activitățile de transport alternativ/ ridesharing era ca autovehiculul autorizat să aibă cel mult 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto. uber încheie programul de recompesare a utilizatorilor din România pentru recomandarea serviciului către prieteni sau familie.

“Serviciile de taxi sunt similare serviciilor de transport. Pentru asigurarea unui regim concurențialechilibrat și stabilirea unui regim nediscriminatoriu a modurilor de transport utilizate pentru transportul de persoane în mediul urban, trebuie eliminate discriminarea și îngădirea accesului la piața transportului în regim de taxi a posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiția autoturismului așa cum este această stabilită de O.G. nr. 27/2011, cu modificările și completările ulterioare”, subliniează autorii proiectului. Prin urmare, proiectul de lege prevede că autovehiculul cu care se efectuează  activitatea în regim de taxi este “autovehicul din categoria autoturisme cu pâna la maximum 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto, sau autovehiculul de transport de mărfuri cu o masă maximă totală autorizată care nu depășește 3,5 tone, care, pe baza autorizației taxi, poate executa transport de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi”.

Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie aprobat de ambele camere ale legislativului și promulgt de șeful statului.

Acest articol este despre: autorizatie,lege,proiect,taxi,uber

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...