Tatăl fetiţei peste care s-a prăbuşit dulapul clasei dă în judecată şcoala şi învăţătorul

de | 3.11.2016 16:38 | Actualitate

Se caută vinovații în cazul accidentului petrecut pe 25 octombrie la Şcoala Deagurile din comuna argeșeană Recea, acolo unde un dulap s-a prăbușit peste o elevă de clasa a patra, sub privirile îngrozite ale colegilor săi și ale micuților din clasa zero, care învață, simultan, în același spațiu. Printre ei, și sora mai mică a fetei, în vârstă de 6 ani. Copila accidentată, care s-a ales cu o gravă fractură de tibie, a fost dusă, mai întâi, la Spitalul de Pediatrie din Pitești, dar a ajuns, în cele din urmă la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, unde abia săptămâna aceasta – luni – a fost operată.
„Izabela e traumatizată. De când a ieșit din operație plânge continuu, dar nu doar de durere. E convinsă că va rămâne fără picior. Doamne – ferește să se întâmple ceva cu copilul meu! Deocamdată, medicii nu ne-au spus nimic și așteaptă să vadă cum evoluează după intervenția de luni”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, George Lupu, tatăl copilei.
Bărbatul e hotărât să dea în judecată atât școala, cât și pe învățătorul fetei, umând să ceră atât daune morale, cât și recuperarea  cheltuielilor pe care le-a avut familia după accidentul copilei.

„A fost nevoie ca Inspectoratul Școlar să dea dispoziție să se scoată dulapul din clasă”

„Inspectoratul școlar a ajuns deja la concluzia că a fost vorba de neglijență. Eu cred că este vorba de nepăsare. I-am zis învăţătorului atunci, în ziua accidentului, că dulapul trebuie prins cu șuruburi de perete. Mi-a spus că nu strică pereții pentru un dulap. Timp de două zile, după accident, dulapul care s-a prăbușit pe fetița mea cea mare a rămas în aceeași clasă în care învață și sora ei mai mică. Putea să cadă și peste ea sau peste un alt copil. Eu n-am mai trecut pe la școală, fiindcă am stat cu fata la spital. Am aflat apoi… A fost nevoie ca Inspectoratul Școlar să dea dispoziție să-l scoată din clasă pentru că nici învățătorul, nici directoarea școlii  nu s-au gândit că e… un pericol, deși tocmai îmi accidentase un copil”,  mai spune tatăl (foto).

Directorul școlii a încercat să îl intimideze pe tatăl fetiței

Ulterior, toate dulapurile din sălile de clasă au fost depozitate într-o singură încăpere, în care copiii nu au acces. Tatăl fetiței spune că directorul școlii a încercat să-l intimideze atunci când i-a comunicat că se va adresa instanței.
„Doamna directoare m-a avertizat că dacă merg mai departe, oricum, după ce Inspectoratul încheie ancheta, totul se va opri între director și învățător, sugerând că ar fi bine să mă gândesc că am copiii la această școală și că ar putea  să aibă, mai târziu, probleme”, mai spune bărbatul.

Ce spune avocatul familiei copilei

„În condiţiile în care în România se încearcă, de mai bine de 60 ani, o reformă în învăţământ, într-o şcoală din comuna Recea, o fetiţă a fost accidentată de un dulap care se afla în clasa în care aceasta este înscrisă. Urmează să vedem cine va răspunde pentru această situaţie în care o fetiţă şi-a rupt piciorul, suferind intervenţii chirurgicale de urgenţă şi montarea unor tije metalice. În prezent, în România este foarte cunoscută situaţia şcolilor din mediul rural şi nu numai, numărul de elevi pentru fiecare colectiv fiind de 17-18, cu o medie de aproape 13 elevi pentru fiecare cadru didactic, aceasta fiind şi situaţia din Şcoala Gimnazială din Recea unde s-a produs accidentul. Aceste probleme sunt amplificate de lipsa de diligenţă a Inspectoratelor Şcolare privind amenajarea unităţilor de învățământ din mediul rural şi asigurarea accesului la servicii medicale. În urma evenimentului de mai sus, o fetiţă va rămâne cu sechele pe viaţă, în timp ce sora acesteia este traumatizată de nefericitul eveniment”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Cătălin Gherzan, avocatul familiei fetiței accidentate.
Isabela Moiceanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii