Web Analytics

Tăriceanu a venit la Piteşti să-l lanseze pe Andrei Gerea la primărie

de | 28.04.2016 10:16 | Politica si Administratie

# Lansare de efect a candidaţilor ALDE Argeş

Copreşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, au fost sâmbătă la Piteşti pentru a susţine candidaţii ALDE care intră în cursa electorală din 5 iunie pentru primăriile din judeţul Argeş. Alături de cei doi lideri s-au aflat şi copreşedinţii ALDE Argeş, Simona Brătulescu şi Aurel Iacșa, dar şi candidatul ALDE la Primăria Municipiului Piteşti, deputatul Andrei Gerea, vicepreşedinte la nivel naţional. După lansarea tuturor candidaţilor, la Câmpulung a fost marcată o lansare aparte, doar pentru candidaţii din zona de nord, în frunte cu Sergiu Cicu, cel care vizează Primăria Câmpulung. Momentul a fost marcat de un concert deosebit susţinut de PACT by Leo Iorga & Adi Ordean.

Andrei Gerea: „Vreau să fiu un primar modern”

În sala plină ochi de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, alături de candidaţii din toate cele 102 localităţi, membri de partid, invitaţi din Bucureşti şi din ţară, s-au aflat şi foşti colegi pe care Andrei Gerea i-a avut la Ministerul Energiei. Deşi nu sunt membri de partid, au venit pentru a-l susţine pe fostul ministru. De asemenea, în sală a fost prezentă şi o parte dintre tinerii cu care Andrei Gerea colaborează pentru proiectele de anvergură pe care le va prezenta în timpul campaniei electorale. Un exemplu este cel al construirii singurului centru IT din sudul ţării la Piteşti, proiect în care este angrenat un tânăr argeşean cercetător la o companie românească, una dintre cele mai importante din lume în domeniul securităţii cibernetice.
„Vreau să fiu primarul tuturor piteştenilor. Vreau să fiu un primar modern, care să rezolve problemele de gospodărire comunală, dar care să pună accent pe proiectele de dezvoltare economică. Vreau ca împreună să-i redăm forţa oraşului nostru! Programul meu pentru Piteşti cuprinde trei piloni: crearea de locuri de muncă, învăţământ şi cercetare, petrecerea timpului liber şi sport. Cetăţenii trebuie să privească în activitatea mea şi să vadă că nu i-am dezamăgit pe cei care au crezut în mine şi să se uite la proiectele noastre şi la echipa noastră, care sunt altceva. Au un alt element, au o altă bază, o altă abordare şi o altă mentalitate”, a declarat Andrei Gerea.

Tăriceanu dixit: „Andrei Gerea este nu doar cel mai greu candidat pe centru-dreapta, ci și cel mai greu candidat la Primăria Piteştiului”

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a felicitat organizaţiile ALDE Argeş şi Piteşti pentru seriozitatea demonstrată în alegerea candidatului pentru Primăria Piteşti.
„Propunerea din partea organizaţiei l-a vizat pe cel mai marcant membru – Andrei Gerea – care ocupă o poziţie deosebită şi în conducerea centrală, are o lungă experienţă parlamentară, dincolo de experienţa din activitatea politică, unde avem împreună peste 26 de ani de activitate în mişcarea liberală din România şi, mai recent, are două mandate de ministru, al doilea mandat în calitate de ministru al Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri. Cred că în acest moment Andrei Gerea este nu numai cel mai greu candidat pe zona de centru-dreapta, ci este cel mai greu candidat la Primăria Piteştiului. Cu cartea de vizită cea mai solidă, cu experienţa cea mai largă şi, aş spune, la un nivel la care alţii nici nu visează. Ce legătură are însă acest lucru cu Piteştiul şi cu candidatura? Ceea ce a spus şi Andrei Gerea în cuvântarea lui, ceea ce am spus şi eu: Argeşul şi Piteştiul gravitează în principal din punct de vedere economic în jurul întreprinderii de autoturisme de la Mioveni. E foarte bine că această întreprindere are o pondere extraordinară nu numai în economia judeţului, ci şi în economia României. În momentul de faţă, sectorul industrial de construcţii de automobile, plus piese şi componente, reprezintă principala ramură economică a României: cea mai mare pondere în realizarea PIB-ului, cea mai mare pondere în realizarea exporturilor. Dar întotdeauna există un pericol când se practică o activitate monoindustrială. Cred că Piteștiul are un potenţial foarte mare şi, din discuţiile pe care le-am avut în repetate rânduri cu Andrei, m-aş referi la două elemente-cheie.
Toate ţările din Europa şi din lume care au reuşit o dezvoltare economică de lungă durată s-au bazat pe activităţile de învăţământ şi cercetare-dezvoltare tehnologică. Aveţi la Piteşti un atu important. Este universitatea de aici, care şi-a ridicat în mod remarcabil nivelul şi care este un furnizor de forţă de muncă calificată pentru activităţile din zona economică industrială şi comercială din zona Piteștiului. Dar eu cred că trebuie făcut încă un pas, un pas mai curajos care să permită dezvoltarea unor clustere de dezvoltare tehnologică, eu le-aş numi chiar start-up-uri. Aceste lucruri depind de mediul de afaceri local şi de administraţia locală, dacă ştie să creeze condiţiile şi să pună la dispoziţie pentru aceste activităţi o serie de facilităţi. Dacă administraţia publică locală înţelege să vină cu această mână întinsă, vă asigur că facilităţile pe care le poate pune la dispoziţie se vor întoarce înzecit. Şi trebuie dezvoltată o astfel de activitate în aşa fel încât în zona Piteștiului din ce în ce mai multe societăţi să-şi dezvolte această parte de cercetare şi dezvoltare tehnologică şi exemplul că acest lucru se poate face cu inteligenţă şi cu oameni cu calificare din România îl reprezintă Centrul de dezvoltare de la Titu, făcut tot de Dacia, unde lucrează 2.200 de ingineri şi tehnicieni”, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu: „Mă bucură că Andrei are această viziune, îndreptată spre chestiunile economice”

Copreşedintele ALDE a mai spus că al doilea lucru asupra căruia ar trebui să se concentreze viitorul primar ar fi crearea reţelei de infrastructură rutieră, care să asigure fluxurile economice şi comerciale est-vest.
„Pe mine mă bucură că Andrei are această viziune, îndreptată către chestiunile economice, vă explic şi de ce. Pentru că la noi s-a împământenit ideea că primarul trebuie să se ocupe de flori, spaţii verzi, curăţenie… O să întrebaţi: şi nu trebuie să se ocupe? Ba da! Dar asta e fişa postului, eu vreau să văd ce face peste, că asta ştie să-mi spună oricare primar şi dintr-o comună oricât de mică. Deci primarii moderni asta fac. Dau o dimensiune economică, de dezvoltare, care poate să reverbereze în celelalte planuri, social, cultural, sportiv, în aşa fel încât oraşul să înflorească şi să nu rămână dependent, şi cu sabia deasupra capului, de o singură activitate industrială care astăzi merge foarte bine. Dar, după cum vedeţi, economia este ciclică, industriile sunt ciclice şi constructorii la un moment dat performează, apoi au dificultăţi. Atunci eu cred că trebuie gândit în perspectivă: ce face Piteștiul? (…) Şi atunci, eu cred că Andrei, care se distinge cu un nivel mult peste ceilalţi competitori, este un candidat cu o carte de vizită şi cu o greutate care ar merita să obţină votul cetăţenilor pentru conducerea destinului Piteștiului din următoarea perioadă. Aşadar, Andrei, succes!”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii