Web Analytics

Târgul AGRO PITEŞTI a devenit una dintre cele mai importante expoziţii agricole din România

de | 2.05.2018 17:21 | Economie

18 AgroPitesti01Timp de patru zile, între 26 și 29 aprilie, în parcarea complexului comercial Jupiter City s-a desfășurat a III-a ediție a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul, care a devenit una dintre cele mai importante expoziții agricole din România, a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Ediția din acest an a fost una care a bătut toate recordurile, atât de expozanți și invitați, cât și de vizitatori. La deschiderea oficială de joi, 26 aprilie, au fost prezenți, alături de George Caval – președinte CCIA Argeș, și de echipa sa, numeroși invitați de anvergură, în frunte cu Mihai Daraban-președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Dan Manu – președintele CJ Argeș, vicepreședintele CJ Argeș-Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, primarul Piteștiului-Cornel Ionică, europarlamentarul Gabriela Zoană, parlamentarii Ionuț Moșteanu și Dănuț Bica, ambasadorii Cehiei și Belarusului, Gheorghe Badea-președinte GIC și prim-vicepreședinte CCIA Argeș. Sâmbătă, 28 aprilie, la expoziție a venit ministrul Agriculturii-Petre Daea, Târgul AGRO PITEȘTI intrând astfel în circuitul național al manifestărilor de profil prin care se promovează campania „Alege oaia!”.

La festivitatea de deschidere, Mihai Daraban-președintele CCIR – a ținut să remarce faptul că Târgul AGRO PITEȘTI a ajuns unul de anvergură națională, spunând, de asemenea, că „nu sunt foarte multe Camere de Comerț în țară care să aibă atât de mult sprijin din partea autorităților locale precum Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Îl felicit pe președintele George Caval pentru relația deosebită pe care o are cu autoritățile locale și centrale”.
După cum foarte bine a punctat omul de afaceri Gheorghe Badea, „importanța agriculturii e mare într-o economie. România are un potențial fantastic. România are un potențial fantastic, solul e de neprețuit. Rămâne ca noi să ne trezim la realitate și să exploatăm acest pământ așa cum trebuie”.
George Caval, președintele CCIA Argeș și unul dintre cei mai implicați oameni în dezvoltarea mediului de afaceri din județ, a subliniat că „Târgul AGRO PITEȘTI a pus Argeșul pe harta evenimentelor agricole din România”.

Zeci de expozanţi prezenţi

18 AgroPitesti02Anul acesta a venit cu două elemente de noutate – primul este legat de faptul că AGRO PITEȘTI devine unul dintre cele cinci târguri regionale organizate în rețeaua Camerelor de Comerț din România (alături de Indagra, Arad, Constanța și Brăila), iar cel de-al doilea este legat de asocierea la AGRO PITEȘTI a Caravanei „Alege oaia!” promovată de Ministerul Agriculturii prin direcțiile agricole din țară.
Pe parcursul desfășurării Târgului AGRO Pitești au fost zilnic programe de muzică și dansuri populare susținute de asambluri folclorice din Argeș, tombole cu foarte multe premii: unul dintre marile premii –  un porc în viu, oferit de Radic Star – multe alte surprize.
Trebuie remarcat faptul că la AGRO PITEȘTI au fost prezenți zeci de expozanți din toate domeniile conexe agriculturii, de la echipamente și utilaje agricole (IPSO – John Deere, AJG – Trucks &Trailers, Cesivo Agricultură – TehnoFavorit, Mecanica Ceahlău, Agroconcept – New Holland, Dealer Italia, Agromec Ștefănești – Maschio Gaspardo etc.), echipamente și accesorii (Edy Impex, New Design Composite, Galaxy Termo Trading, IPEE, Ronera Rubber, Mobilift, Ruris, Cantarprod), finanțe – bănci și asigurări (Allianz Tiriac, Groupama, BRD, Credit Agricole) și până la producători agricoli tradiționali din zona Argeș (vin – Casa de Vinuri Ștefănești, lactate – Brădet, carne – Radic Star, Sonnimpex – Magiunul de Topoloveni) și mulți alții.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii