Web Analytics

Târg de științe și conferințe pentru elevi, organizat la Colegiul „I. C. Brătianu”

de | 13.12.2018 20:25 | Actualitate

La finalul acestei săptămâni, tinerii piteșteni sunt așteptați la Colegiul Național I. C. Brătianu”, acolo unde are loc Agora SSB, un târg de științe cu prezentări în domeniul biologiei, informaticii, dar și conferințe despre orientarea în carieră, susținute de invitați speciali. Pe holurile liceului vor fi amplasate standuri cu diverse teme, unul mai sofisticat ca altul, de la aeromodelism la japoneză. Va fi creată și o sală de jocuri surpriză.

Evenimentul se va desfășura pe 16 decembrie, între orele 12:00-16:00, la ColegiulI. C. Brătianu” , în corpul B și este organizat de Societatea Științifică Brătianu. Mai multe detalii ne-a oferit o elevă a acestui liceu, Amalia Dumbravă, vicepreședinta Societății Științifice Brătianu:

„Ideea evenimentului de duminică este să promovăm 100 de ani de știință și de cultură, pentru că este anul Centenarului. Este și un eveniment de promovare a societății noastre. Va fi un târg de știință cu standuri ținute de elevi din societatea noastră, dar și de colaboratori. În același timp, în sala Multimedia vor fi discursuri și prezentări pe trei domenii: biologie, informatică și orientare în carieră. Ne adresăm celor cu vârsta cuprinsă între 13-19 ani”.

 

Amalia Dumbravă, vicepreședinte Societatea Științifică Brătianu

Liana Ivașcu, președinta Societății Științifice Brătianu

Societatea Științifică Brătianu, înființată în 2016, reunește elita elevilor și absolvenților Colegiului I. C. Brătianu” și promovează o educație de calitate prin activitățile diverse întreprinse de acești tineri ambițioși. Președinta acestei asociații tinerești este tot o elevă a Colegiului Brătianu, Liana Ivașcu (clasa XI- A), membră a acestei asociații din iulie 2018.

„În fiecare sâmbătă avem cercuri de educație informală. Într-un weekend avem cercuri de informatică, biologie și dezvoltare personală, iar în celălalt weekend avem cercuri de scriere creativă și dezbatere. Cursurile sunt ținute tot de elevi”, ne-a povestit vice-președinta societății, Amalia Dumbravă, elevă în clasa XI-a C, profilul Matematică-Informatică.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii