Web Analytics
scris vineri, 11.11.2022

Țărani care vindeau fructe și țuică în fața porții, amendați. Șeful ANAF a răbufnit

Doi inspectori ANAF din Deva au amendat patru români care vindeau fructe şi ţuică în faţa porţii, cu câte 30.000 de lei. Şeful ANAF i-a numit pe cei doi inspectori „nemernici” şi le-a recomandat celor amendaţi să conteste în instanţă. Anunţul a fost făcut chiar de şeful ANAF, Lucian Heiuş, într-o conferinţă de presă. Acesta a explicat că cei doi inspectori ANAF i-au amendat pe cei patru ţărani cu câte 10.000 de lei pentru comerţul cu fructe, iar apoi au găsit trei litri de ţuică şi le-au mai dat câte o amendă de 20.000 de lei, cei patru fiind amendaţi în total cu 30.000 de lei fiecare.

Țărani care vindeau fructe și țuică în fața porții, amendați. Șeful ANAF a răbufnit

Citește și: Video. Șoferiță rănită în accidentul de pe A1, din zona Carrefour Pitești

„Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. Acești indivizi, că nu-i pot numi inspectori antifraudă, s-au dus în luna octombrie și au dat 4 amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului în fața casei lor și vindeau niște mere, struguri, având certificate de producători”, a afirmat șeful ANAF, Lucian Heiuș, în conferinţa de presă.

Citește și: Liceu din Argeș, amendat cu 3000 de lei. Paznicul era băut și nu avea calificare

„În mintea lor au considerat că în Timișoara toate cluburile fiscalizează toate veniturile, că toate marile restaurante fiscalizează tot ceea ce vând, că achizițiile intracomunitare din Arad sunt înregistrate și fiscalizate că în Caraș nu se mai face contrabandă cu alcool”, a mai declarat președintele ANAF.

Potrivit şefului ANAF, directorul general adjunct care coordonează Direcţia Antifraudă de la Deva a fost înlocuit din funcţie, iar cei doi inspectori vor fi verificaţi de Direcţia de Integritate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită