Web Analytics

Liceu din Argeș, amendat cu 3000 de lei. Paznicul era băut și nu avea calificare

de | 11.11.2022 11:44 | Actualitate, Home

Polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au acţionat, joi, 10 noiembrie, pentru creșterea gradului de siguranță în șapte unități școlare din Argeș, dintre care șase licee și o școală, unde au verificat paznicii.
„La una dintre unitățile de învățământ liceal, persoana aflată în postul de pază nu era calificată și atestată conform Legii 333/2003, iar, în urma testării acesteia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate, unitatea de învățământ a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 de lei, conform Legii/333/2003”, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Pitești. A aruncat gunoiul cu tot cu pubele în pârâu și a fost amendată

De asemenea, și la un alt liceu, agentul de pază a consumat alcool înainte să intre în tură. Deși polițiștii l-au găsit la serviciu, paznicul nu avea asupra sa ecusonul de identificare și, „în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,18 ml/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 200 de lei, conform Legii 333/2003 și HG 301/2012”, a mai transmis poliția.

Polițiștii au instruit toți agenții de pază, găsiți în serviciu, cu privire la respectarea consemnului general și particular al postului de pază.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *