Web Analytics
scris vineri, 11.11.2022

Liceu din Argeș, amendat cu 3000 de lei. Paznicul era băut și nu avea calificare

Polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au acţionat, joi, 10 noiembrie, pentru creșterea gradului de siguranță în șapte unități școlare din Argeș, dintre care șase licee și o școală, unde au verificat paznicii.
„La una dintre unitățile de învățământ liceal, persoana aflată în postul de pază nu era calificată și atestată conform Legii 333/2003, iar, în urma testării acesteia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate, unitatea de învățământ a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 de lei, conform Legii/333/2003”, a transmis IPJ Argeș.

Liceu din Argeș, amendat cu 3000 de lei. Paznicul era băut și nu avea calificare

Citește și Pitești. A aruncat gunoiul cu tot cu pubele în pârâu și a fost amendată

De asemenea, și la un alt liceu, agentul de pază a consumat alcool înainte să intre în tură. Deși polițiștii l-au găsit la serviciu, paznicul nu avea asupra sa ecusonul de identificare și, „în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,18 ml/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 200 de lei, conform Legii 333/2003 și HG 301/2012”, a mai transmis poliția.

Polițiștii au instruit toți agenții de pază, găsiți în serviciu, cu privire la respectarea consemnului general și particular al postului de pază.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...