Web Analytics
scris marți, 25.06.2024

Țara UE care introduce săptămâna de lucru de 6 zile

Dacă în nordul Europei s-a introdus săptămâna de lucru de doar 4 zile, mai la sud, criza de pe piața muncii îi obligă pe patroni să-și cheme angajații la muncă 6 zile din 7. Din industria construcțiilor până în sectorul turismului, angajatorii greci nu găsesc personalul de care au nevoie. Soluția guvernului: prelungirea timpului de lucru. O nouă lege permite angajatorilor să pună în aplicare o săptămână de lucru de șase zile, notează Deutsche Welle.
De la 1 iulie, mulți lucrători din industrie, comerț cu amănuntul, agricultură și unele sectoare de servicii vor trebui să lucreze o săptămână de șase zile dacă angajatorii lor decid că acest lucru este necesar. Pentru a șasea zi de muncă se va plăti un supliment de 40% din salariul zilnic Sectorul hotelier este exclus din acest regulament deoarece săptămâna de lucru de cinci zile a fost abolită în 2023.

Țara UE care introduce săptămâna de lucru de 6 zile

Citește și: Plățile în numerar de peste 10.000 euro sunt interzise, din 2027, în toate țările UE
Dar chiar înainte de intrarea în vigoare, la 1 iulie, a legii privind săptămâna de lucru de șase zile, lucrătorii greci lucrează mai multe ore decât orice altă forță de muncă din Europa. Cu o medie de 41 de ore pe săptămână, ei muncesc mai mult decât toți ceilalți cetățeni ai UE, potrivit agenției de statistică a UE, Eurostat. Mai mult, salariul pe care îl primesc pentru aceste ore lungi este scăzut în raport cu standardele europene. Cu un salariu minim lunar de 830 EUR (887 USD), Grecia ocupă locul 15 în UE în această privință. În ceea ce privește puterea de cumpărare, Grecia se află pe penultimul loc în Europa.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Mașină răsturnată pe A1

Accident pe Autostrada București-Pitești. O autoutilitară s-a răsturnat, sâmbătă, la km 78, pe...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită