Web Analytics

Tânărul poliţist Daniel Drăghici şi istoricul său controversat! Eroul din 2018 a devenit „fiara” din 2021

de | 21.04.2021 13:24 | Actualitate, Dezvăluiri

Curge în continuare multă cerneală despre incidentul de la Pitești, când un bărbat de 63 de ani, fost inginer la Arpechim, a murit în timp ce mai mulți polițiști încercau să îl imobilizeze. Moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere, după cum sublinia doctorul Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș. Polițistul care l-a trântit pe Zaharia Barbu la pământ are un trecut controversat. În 2018 a fost felicitat pentru un act eroic, apoi a fost suspectat de furt și, acum, e cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Zaharia Barbu, bărbatul decedat, era pensionar, căsătorit, tatăl unui băiat. A lucrat ca inginer pe platforma petrochimică de lângă Piteşti. Locuia împreună cu soţia, într-un bloc din cartierul Prundu.

Comunicat Poliția Română: „Pentru noi, Eroul Zilei este Drăghici Daniel, elev al Școlii de Poliție”

Agentul Daniel Drăghici, cel care l-a trântit pe bărbatul din autogară la pământ, a fost detaşat din Ialomița la Poliţia Piteşti, la începutul acestui an, după ce a fost implicat în mai multe scandaluri, prezentate în presa locală din Țăndărei.
Însă Daniel Drăghici a fost și eroul Poliției Române în luna mai 2018. Avea atunci 19 ani, era elev la Școala de agenți din Câmpina și se afla în practică la Poliția Ștefănești, când a reușit să prindă, în Pitești, un tânăr pe care l-a suspectat că a înşelat un bărbat de 74 de ani prin metoda „Accidentul”.
„Pentru noi, Eroul Zilei este Drăghici Daniel, elev al Școlii de Poliție, care, în timpul liber, a recuperat peste 20.000 de lei, bani luați de la un bătrân de 74 de ani, din Pitești, ce fusese înșelat prin metoda «Accidentul».
Viitorul polițist se afla în fața blocului victimei și a observat momentul în care acesta preda un plic unui tânăr de 16 ani, din Constanța.
Daniel, însoțit de un prieten, a urmărit tânărul care luase plicul și l-a imobilizat.
De asemenea, telefonic, a solicitat sprijinul politiștilor Secției 2 Poliție Pitești, reușindu-se recuperarea celor peste 20.000 de lei ce se aflau în plic.
Daniel are 19 ani, a fost admis la Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina în ianuarie 2018 și este în practică la Poliția orașului Ștefănești.
Felicitări, Daniel, pentru implicarea de care ai dat dovadă! Îți dorim o carieră lungă și frumoasă în Poliția Română!”.
Așa îl prezenta Poliția Română pe Daniel Drăghici, pe Facebook, în data de 26 mai 2018. Postarea a strâns peste 200 de comentarii, în care oamenii îi doreau tânărului mult succes în cariera de polițist, îl felicitau, ba chiar cineva spunea că îl așteaptă să profeseze în Argeș. Oamenii îl vedeau drept un tânăr care promite să fie un poliţist de încredere. Pentru spiritul său civic de atunci, Jurnalul de Argeș l-a declarat pe Daniel Drăghici – Omul Săptămânii. Nimeni nu se aștepta ca, după trei ani, un om să fie trântit la pământ de același agent, iar mai apoi să moară și să iasă la iveală mai multe comportamente nepotrivite ale tânărului polițist.

Principalul suspect în dosarul dispariţiei banilor prin metoda „Accidentul”

În primul rând, plicul cu bani recuperat de polițist și înapoiat bărbatului din Pitești, în 2018, conținea doar 21.800 de lei, însă bărbatul păcălit prin metoda ”Accidentul” susținea că a pus 30.000 de lei în plic. Astfel, din erou, Daniel Drăghici a devenit suspect principal al anchetei care viza dispariţia a circa 80 de milioane de lei vechi (8.000 lei) din banii victimei.
Apoi, în Țăndărei, Daniel Drăghici a sancționat de două ori un jandarm aflat în misiune. Ca urmare, Drăghici a fost sancţionat de conducerea IPJ Ialomiţa cu reducerea salariului cu 20%, pe o perioadă de trei luni. Agentul a contestat în instanţă sancţiunea, însă Tribunalul Argeş, unde s-a judecat dosarul 1581/109/2020, i-a respins cererea. În final, agentul a fost mutat la IPJ Argeș, iar finalul se știe – este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Citește și EXCLUSIV! Chestorii Fătuloiu, Stoica şi Berechet comentează incidentul de la Piteşti. Toţi sunt foşti şefi ai IPJ Argeş

Citește și UPDATE/Oficial: Bărbatul abuzat de polițiști a murit asfixiat

Citește și Dosar pentru ucidere din culpă și purtare abuzivă în cazul bărbatului decedat la Autogara Sud

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole