Web Analytics
scris luni, 16.10.2023

Tânără de 22 de ani salvată după un infarct miocardic

O fată în vârstă de doar 22 de ani a făcut infarct, fiind cea mai tânără pacientă diagosticată până acum cu infarct miocardic. Din fericire, medicii au reușit să-i salveze viața.

Tânără de 22 de ani salvată după un infarct miocardic

Citește și: Carambol pr DN1 cu 16 mașini, un microbuz și 40 de persoane implicate


Tânăra de 22 de ani a ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Suceava cu durere toracică intensă, greață și vărsături, scrie Monitorul de Suceava. Întrucât medicii au identificat modificări specifice pe electrocardiogramă, în scurt timp s-au identificat indicii ale unui infarct miocardic.

Citește și: Semne clare că abuzurile sunt pe sfârşite! Jurnalul de Argeş a câştigat procesul cu Armand Chiriloiu


„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar bineînțeles că trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz la o tânără de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major, era mare fumătoare”, a declarat dr. Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist, conform Realitatea.Net.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *