Tânăr din Pitești, amendat cu 22.000 lei după ce a postat un videoclip în care încalcă ordonanțele militare

de | 1.05.2020 13:40 | Actualitate

Percheziție, sursă foto IPJ Argeș

Percheziție, sursă foto IPJ Argeș

Un tânăr din Pitești a fost aspru sancționat după ce a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care manevrează un pistol neautorizat și provoacă urmăritorii clipului să se întâlnească cu el, noaptea, într-un loc public, încălcând prevederile ordonanțelor militare. După o percheziție realizată în această dimineață, tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost sancționat cu amendă de 22.000 lei, iar prietena acestuia a primit amendă de 2000 de lei pentru că l-a însoțit și filmat în seara în care a fost realizat videoclipul, 27 aprilie a.c. Oamenii legii au făcut o percheziție la domiciliul tânărului și l- au oprit în trafic la Topoloveni.

Întrucât în filmare tânărul manevrează ceea ce pare a fi un pistol, în această dimineață, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, şi un specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş, au efectuat o percheziție la locuința acestuia.

În urma activităților s-a stabilit că tânărul nu deține o armă supusă autorizării, dar și că acesta a încălcat în mod repetat prevederile ordonanțelor militare, fapt pentru care i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei.

De asemenea, prietena acestuia, de 19 ani, din Pitești, care l-a însoțit și filmat în seara zilei de 27 aprilie 2020, a fost sancționată pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, se arată în comunicatul trimis de IPJ Argeș.

Percheziție la locuința tânărului amendat, sursă foto IPJ Atgeș

Percheziție la locuința tânărului amendat, sursă foto IPJ Argeș

Pistolul neautorizat, găsit de polițiști

Pistolul neautorizat, găsit de polițiști

Poliția transmite că: 

În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. Alături de structurile de ordine publică și poliție rutieră, echipele de luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale se vor afla în stradă, pentru un răspuns prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice.

Abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare vor fi sancționate. Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege să respecte ceea ce pentru majoritatea oamenilor a devenit obişnuinţă. Polițiștii argeșeni implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

Totodată, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

Au fost adoptate prevederi mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, precum şi sancţiuni cu un cuantum mărit în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore și, prin Legea 192 din 2019, au fost publicate, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii