Web Analytics
scris joi, 18.06.2020

Tăieri drastice la salariu pentru personalul neclerical

# E vorba de popriri făcute de Consiliul Județean după ce Curtea de Conturi a descoperit nereguli
Personalul neclerical de pe raza județului Argeș – din care 599 de confesiune ortodoxă și 27 aparținând altor confesiuni (este vorba despre cântăreți, clopotari, lumânărari, îngrijitori) – s-a văzut și cu până la 700 de lei tăiați din salariul pe luna mai. Nu este însă vorba despre efectele pandemiei care a sistat, practic, activitatea în biserici pe perioada a peste două luni. Este vorba despre popriri făcute de Consiliul Județean Argeș după ce Curtea de Conturi a descoperit că, în urma modificărilor legislative privind plata contribuției sociale de anul trecut, respectivilor angajați nu li s-a oprit contribuția asiguratorie de muncă. Consiliul Județean este cel care care asigură, potrivit legii, sprijinul salarial dat de stat pentru acest tip de personal, (adică 1.813 lei impozabil pe fiecare post neclerical), şi care se află în culpă.
În ciuda discuțiilor pe care mai-marii arhiepiscopiei le-au avut inclusiv cu cei de la Curtea de Conturi, autoritățile statului nu au putut fi înduplecate și s-a oprit, pe luna mai, întreaga sumă datorată de angajat, cu tot cu majorări (unii s-au trezit că mai aveau de luat doar câteva zeci de lei, cu alte cuvinte, victime colaterale). Surse din cadrul CJ Argeș au asigurat că aceste reduceri drastice ale salariilor s-au făcut doar în luna mai, iar de luna viitoare sumele nu vor mai fi tăiate.

Tăieri drastice la salariu pentru personalul neclerical

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită