Web Analytics

Tabără Naţională de Creaţie Plastică la Piteşti, cu artişti de renume

de | 23.08.2018 14:00 | Cultură

Între 16 şi 21 august, la Pitești a avut loc cea de-a patra ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică, coordonată de președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pitești, artistul plastic Daniel Preduț. Demersul Taberei de Creație a fost susținut de Centrul Cultural Pitești, cu sprijinul Primăriei Pitești. Vernisajul expoziției s-a desfășurat marți, 21 august, la Galeria de Artă Metopa.

Artiști plastici consacrați din București au fost invitați să participe la activitățile de pictură-grafică, desfășurate în cadrul taberei de creație. Este vorba de May Oana Isar, Doina-Laura Sibiceanu-Marița, Florin Mocanu și Alexandru- Antioh Sibiceanu (originar din Pitești), alături de doi artiști plastici din partea Filialei Pitești: Gheorghe Dobrică și Șerban Popescu, profesori la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”. Lucrări de artă a realizat și artistul plastic Daniel Preduț. În cele 5 zile de creație, pictorii și-au desfășurat activitatea creativă în Pădurea Trivale. „Consider că această tabără trebuie să aibă un rezultat final, o galerie de artă contemporană. După ce vom strânge un patrimoniu bogat și amplu, sunt singur că se va întâmpla”, a spus Daniel Preduț, curatorul acestei expoziții.
„Pentru mine, a fost o reală plăcere să cunosc și pictorii, și picturile lor. Sunt întotdeauna bineveniți în orașul nostru. Invitații noștri ne-au oferit câte-o poartă de acces către lumea și gândirea de tip artistic”, a spus în cadrul evenimentului scriitoarea și criticul Magda Grigore.
Invitații taberei au luat cuvântul în cadrul vernisajului, povestind despre experiența de la Pitești, iar picturile lor au vorbit de la sine, exprimând mesaje diverse. „Artistul în sine este o entitate foarte singulară, în atelierul său este foarte singur. Eu n-aș numi-o tabără de vară, aș numi-o școală de vară, pentru că fiecare a învățat de la fiecare. Mă bucur că aveți un liceu de artă, cu elevi performanți, și mă bucur că aveți profesori care se regăsesc în această tabără”, a spus pictorița Doina-Laura Sibiceanu-Marița.
Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii