Web Analytics

Sute de studenţi şi invitaţi de marcă la deschiderea anului universitar la Universitatea „Constantin Brâncoveanu”

de | 3.10.2019 13:08 | Actualitate

Peste 400 de persoane, studenți și invitați de marcă, au fost prezente pe 30 septembrie în Aula Magna a Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, la deschiderea oficială a anului universitar 2019-2020. Alături de rectorul Ovidiu Puiu au luat loc la prezidiu senatorul Șerban Valeca, președintele CJ Argeș Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea și inspectorul școlar Dumitru Tudosoiu. În sală am remarcat și doi foști șefi ai Poliției Argeș – Ion Stoica și Bogdan Berechet.
Rând pe rând, invitații prezenți la deschidere au subliniat evoluția spectaculoasă a Universității „Constantin Brâncoveanu” (înființată în 1991) și care a ajuns una dintre cele mai performante și apreciate din țară, dând constant absolvenți valoroși, care au ajuns ulterior în funcții importante la diferite companii și instituții.
Cercetarea ştiinţifică este aria în care Universitatea „Constantin Brâncoveanu” a crescut extrem de mult în ultimii ani, reușind să dezvolte o conferinţă anuală care reuneşte peste 100 de cercetători din întreg spaţiul academic din România şi din străinătate. Mai trebuie spus că tinerii care aleg Universitatea „Constantin Brâncoveanu” au posibilitatea să acceseze o bursă în străinătate şi să petreacă acolo perioade de până la un an academic la studii şi la practică. Se oferă posibilitatea accesării a sute de burse anual în peste 30 de universităţi din Uniunea Europeană, iar valoarea grantului lunar depăşeşte 500 euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii