Web Analytics
scris miercuri, 22.11.2023

Sute de poliţişti locali aşteptaţi la funeraliile lui Condoruş Savaste, colegul din Piteşti, mort la datorie

Joi, pe 23 noiembrie, la Cimitirul Sf. „Gheorghe” din Pitești va avea loc înmormântarea lui Condoruș Savaste, polițistul local atacat cu agresivitate în timpul serviciului, în seara zilei de 4 noiembrie, cu doar un sfert de oră înainte să iasă din tură. A fost lovit în față chiar în stația de autobuz de la Colegiul „N. Bălcescu”, de un puștan de 20 de ani, din Moșoaia, care a fost deranjat de faptul că polițistul, angajat în cadrul Biroului Ordine Publică, îi atrăsese atenția că a spart o sticlă de bere pe asfalt. În urma loviturii, Savaste Condoruș s-a izbit cu capul de trotuar și acolo a rămas. A fost operat de urgență, însă medicii au fost rezervați încă de la început. În urma incidentului, polițistul s-a aflat în comă timp de două săptămâni și a murit duminică dimineața, pe 19 noiembrie.

Sute de poliţişti locali aşteptaţi la funeraliile lui Condoruş Savaste, colegul din Piteşti, mort la datorie

Savaste Condoruș lucra la Poliția Locală Pitești din anul 2007 și a participat la sute de misiuni. A fost și lider de sindicat, dar și un bun coleg și prieten.
În semn de respect, Sindicatul Prolex a hotărât ca, în ziua înmormântării, toți polițiștii locali din România să pornească semnalele acustice și luminoase timp de 5 minute. Polițiștii locali din proximitatea municipiului Pitești sunt așteptați să participe la funeralii, acesta fiind un semnal de solidaritate în fața riscurilor la care sunt supuși pe teren. „Fie ca luminile albastre sa te însoțească în drumul către stele, polițist local Condoruș Savaste!”, au scris colegii pe grupul de Whatsapp.

Citește și Spălare de rufe în public după declaraţia ”AUR”-istă a lui Lasconi. Răzbunarea fiicei „abandonată” de mamă

Citește și Primarul suspendat al Mioveniului are stenturi la inimă puse de un an!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *