Web Analytics

Sute de piteșteni au înfruntat ploaia pentru a vedea parada de Ziua Națională

de | 1.12.2017 10:54 | Actualitate

parada 1 decembrie 3În ciuda frigului și a ploii mărunte, vineri, 1 Decembrie, sute de piteșteni au ieșit din casă pentru a participa la festivitățile organizate în Piața Vasile Milea cu ocazia Zilei Naționale a României.

Printre oficialitățile prezente la eveniment s-au numărat pefectul județului Argeș – Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș – Dan Manu, primarul Piteștiului – Cornel Ionică, președintele PSD Argeș – Șerban Valeca, precum și cadre militare active ale Garnizoanei Pitești, cadre militare în rezervă și retragere, militarii argeșeni răniți în teatrele de operații din Afganistan, directori ai instituțiilor publice din județ, consilieri locali și județeni. Printre participanți s-au mai numărat și elevi și cadre didactice ale unităților școlare din Pitești.

Trebuie să menționăm că președintele CJ Argeș, Dan Manu, a participat doar un sfert de oră la eveniment. Șeful CJ a părăsit tribuna oficială chiar înainte de începerea paradei, pentru a lua parte la festivitățile organizate la Mărăcineni și apoi la Mioveni.

Manifestările din centrul Piteștiului au durat aproximativ treizeci de minute și au debutat cu intonarea imnului de stat al României. A urmat mesajul prefectului Emilian Dragnea și un spectacol al fanfarei militare. În cadrul paradei au defilat militarii Garnizoanei Pitești, apoi cei ai Școlii de Aplicații pentru Unități de Luptă „Mihai Viteazul” și ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, Bateria de Apărare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară „Argeș”, detașamente ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Serviciului Salvamont Argeș, Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, precum și trei autospeciale ale Poliției Locale Pitești.

parada 1 decembrie 2

parada 1 decembrie 1

 

parada 1 decembrie 4

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii