Web Analytics

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe scriitorul Marin Ioniţă. Slujbă impresionantă a ÎPS Calinic

de | 10.05.2018 11:54 | Actualitate

m ionita schitApreciatul scriitor Marin Ioniţă, care s-a stins din viaţă cu două luni înainte de a împlini 89 de ani, a fost condus astăzi pe ultimul drum la Schitul Trivale din Piteşti de sute de oameni. ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a ţinut o slujbă impresionantă şi a rostit cuvinte speciale despre valorosul scriitor.
Arhiepiscopul a povestit despre numeroasele dialoguri şi întâlniri avute cu Marin Ioniţă şi în special despre cele din ultimul an, când au vorbit despre moarte şi domnul profesor Ioniţă i-a spus ca este pregătit. Au fost prezenți profesori, medici, scriitori, jurnaliști, foarte mulți elevi de ieri si de azi, foarte mulți ucenici de la cenaclul Sind Jr pe care Marin Ioniţă îl ținea de aproape doua decenii. Copiii, adolescenții, au lăcrimat cel mai mult, emoția lor a fost cu adevărat copleșitoare. N-a fost niciun politician din Argeș si niciun reprezentant al administrației locale si județene. Asta deşi Marin Ioniţă a făcut multe pentru cultura şi literatura argeşeană, fiind un nume de prim rang.. Printre cei prezenți îi menţionăm pe dr. Victoria Irimia, dr Tiberiu Stanescu, Cristian Cocea, eminescologul George Ene, Ilarie Isac, Denisa Popescu, Jean Dumitrascu, Mihai Ghitescu, Vasile Ghitescu, Mona Vâlceanu, Mihai Golescu, Cristina Munteanu, Alexandru Oprea, Mara Hagiu, Nicolae Badiu, Marian Ghiță, Costel Simion, poetul Aurel Sibiceanu, Dumitru Augustin Doman şi Simona Fusaru, redactor şef, respectiv secretar de redacţie la revista Argeş.

m ionita schit 01
Jurnalul de Argeş, ziar cu care dl. profesor Marin Ioniţă a colaborat aproape două decenii, a fost reprezentat de managerul Cristian Vasile şi redactorul-şef Gabriel Grigore. Jurnalul de Argeş a depus o coroană de flori. Din partea familiei au fost prezenţi soția, fiul-Ion M. Ioniță, nora, nepoții si ziaristul Sergiu Andon, cuscru cu răposatul.

m ionita schit 02

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii