Web Analytics

Sute de elevi se joacă şi învaţă în condiţii bune datorită sprijinului acordat de Holcim comunităţii muscelene

de | 17.10.2019 13:31 | Economie

O emblemă a capitalismului poate fi considerată o zicere destul de veche conform căreia fiecare e pentru el şi nimeni pentru celălalt. Iar acest lucru e uşor de verificat în zilele noastre, fiindcă e greu de găsit exemple de firme care, în afară de a asigura bunăstarea antreprenorilor şi câteva salarii, să se implice şi să favorizeze puternic şi societatea. Dar, dacă luăm în considerare zona Muscelului din judeţul Argeş, se poate spune că regula este schimbată.

Nu numai că există societatea comercială Intex Prim, spre exemplu, care a oferit muscelenilor o sală de sport şi o galerie de artă, ca exemplu, dar în ultimele două decenii s-a simţit influenţa manifestată de Holcim Romania asupra vieţii muscelenilor. Compania care deţine o fabrică de ciment cu sediul în Valea Mare-Pravăţ poate fi acum recunoscută şi într-un tobogan montat într-un loc de joacă din Câmpulung, dar şi într-un aparat modern şi performant utilizat de personalul medical de la Spitalul Municipal.
Sprijinul acordat comunităţii nu se rezumă la donaţiile făcute anual spitalului sau la montarea de nenumărate locuri de joacă. La unităţi de învăţământ din Câmpulung elevii fac apelul la ora de Educaţie Fizică pe terenuri de sport amenajate de Holcim, la Stoeneşti s-a amenajat infrastructura stradală din apropierea unei şcoli tot cu implicarea celor de la Fabrica de ciment, elevi musceleni beneficiază de instruire şi specializare în cadrul unor proiecte sprijinite, de asemenea, de Holcim… Dincolo de intervenţiile punctuale în societatea musceleană, există proiecte derulate de câţiva ani tot în sprijinul comunităţii, cu deosebire în favoarea elevilor.

Astfel, la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” a fost amenajat un laborator de informatică, dotat cu calculatoare performante, mobilier şi scaune ergonomice. Liceul Teoretic „Dan Barbilian” Câmpulung beneficiază de un laborator asemănător tot datorită Holcim Romania SA, iar la Şcoala Gimnazială „Oprea D. Iorgulescu” este vorba despre un laborator de ştiinţe pentru gimnaziu (Fizică, Chimie şi Biologie). Pe de altă parte, elevii de la Şcoala Gimnazială „Petre Ţuţea” Boteni au uitat de băncile vechi după ce Holcim a dotat unitatea de învăţământ cu mobiler ergonomic pentru fiecare dintre ei, constând în 140 de seturi de băncuţe şi scaune. Sunt necesităţi acoperite astfel, în condiţiile în care unele şcoli au o dotare precară sau cu tehnologie învechită. „Continuăm să sprijinim şcolile din Câmpulung şi zonă, iar aceste proiecte au prins viaţă din dorinţa de a-i susţine pe copiii noştri”, spun cei de la Holcim, iar astăzi vor confirma această intenţie prin prezentarea rezultatelor activităţilor derulate pentru a fi alături de comunitatea musceleană.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii