Web Analytics

Sute de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Filofteia, la Mănăstirea Curtea de Argeș

de | 7.12.2022 19:49 | Actualitate, Home

Sute de credincioși au venit astăzi la Mănăstirea Curtea de Argeș pentru a se închina la moaștele Sfintei Filofteia. Ziua Cuvioasei Filofteia se sărbătorește în fiecare an pe data de 7 decembrie. Sfânta este cinstită cu mare râvnă, mai cu seamă în județele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Sunt organizate pelerinaje, iar bolnavii vin la racla cu moaștele sfintei pentru a se ruga să-și recapete sănătatea. În această zi, la Curtea de Argeș vin credincioși din toate zonele ţării şi în curtea mănăstirii se face procesiune cu moaștele sfintei.

Citește și: S-a votat! Mașinile Salvamont au în sfârșit dreptul la girofar!

An de an, pe 7 decembrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Filofteia de la Curtea de Argeș. Sfânta s-a născut la începutul secolului al XIII-lea, în orașul Târnovo, vechea capitală a Bulgariei, într-o familie modestă. Tatăl său se ocupa cu lucrul pământului, iar mama sa îngrijea de casă și gospodărie. Aflată încă la o vârstă fragedă, mama sa a trecut la cele veșnice, Filofteia rămânând în grija tatălui său. Bărbatul s-a recăsătorit la scurt timp după moartea soției, de Filofteia urmând să se îngrijească mama vitregă, care a asuprit-o și persecutat-o pe copilă. Când avea doar 12 ani, Filofteia a fost trimisă de mama vitregă cu mâncare la tatăl său care muncea la câmp. Obișnuită să împartă mâncarea săracilor, sfânta a făcut și de această dată la fel. Observând că mâncarea nu-i ajunge, bărbatul şi-a certat femeia pentru aceasta, iar ea a zis că Filofteia este singura vinovată.

Citește și: Pagina de Facebook a Arhiepiscopiei a fost atacată de hackeri

Mâniat, bărbatul și-a dorit să-i dea o lecție fetei, așa că a pândit-o, încât să vadă ce face cu mâncarea. Într-o zi, la amiază, pe când el o pândea dintr-un desiș, a văzut-o pe Filofteia cum împărțea mâncarea copiilor săraci care îi ieşeau în cale. Atunci, mânios, a aruncat cu barda ce o purta la brâu asupra ei şi a tăiat-o la picior. La scurt timp, din cauza rănii, Filofteia şi-a dat sufletul în mâinile lui Iisus Hristos.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *