Web Analytics
scris miercuri, 20.08.2014

Sute de credincioşi, la sfinţirea noului Cimitir Public din Mioveni

Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din Mioveni şi-a sărbătorit hramul, de praznicul Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Cu acest prilej, a avut loc şi  slujba de sfinţire a noului Cimitir Public, situat  pe strada Egalităţii.
La eveniment, pe lângă sutele de credincioşi, au mai fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, în frunte cu primarul Ion Georgescu şi viceprimarul Aurel Costache, consilieri judeţeni şi locali, reprezentanţi ai instituţiilor din Mioveni.
Noul cimitir are o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri şi este situat lângă biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni”.
Suprafaţa de teren utilizată pentru amenajarea cimitirului este de 14.320 mp și cuprinde o capelă ortodoxă (135 mp), o capelă pentru alte culte (125 mp), un imobil administrativ (birouri, grupuri sanitare, sală de evenimente religioase), locuri de parcare (60), spaţii verzi şi mobilier stradal, alei, parc, utilităţi (sistem de iluminat public, gaze naturale, rigole pentru ape pluviale, racorduri la apă, canalizare) și fântâni.
Finanţarea a fost asigurată din fonduri ale bugetului local şi se ridică la aproximativ 3.000.000 de lei, iar termenul de punere în funcțiune este luna septembrie 2014.
M.S.

Sute de credincioşi, la sfinţirea noului Cimitir Public din Mioveni

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită