Web Analytics

Suspiciune de pestă porcină la Stoenești. Primarul: „E posibil să fi fost otravă de șoareci”

de | 11.12.2018 18:08 | Actualitate

O nouă suspiciune de pestă porcină în Argeș. Astăzi, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti au fost descoperiți trei porci decedați. O echipă din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva analizele specifice în astfel situaţii. Conform datelor transmise de DSVSA Argeș, rezultatele acestor analize vor fi comunicate în timp util şi, în funcţie de acestea, se va acţiona în consecinţă.

# Pestă porcină sau otravă de șoareci?

Primarul comunei Stoenești, Marin Ion, crede că este încă prea devreme pentru un verdict și spune că porcii, „ cei trei grăsunei”, ar fi murit otrăviți.

Cetățeanul respectiv a avut trei porci grăsunei. Azi-noapte, i-au murit trei grăsunei la 40-50 de kilograme. Se presupune că au venit cei de la DSVSA și au prelevat probe, dar dânșii, din ceea ce au constatat, nu cred că este pestă porcină. E vorba de o intoxicație. Se presupune că ar fi fost otravă de șoareci. Au luat probele, le-au dus la analize. Peste două zile vin rezultatele. Este posibil să nu fie pestă. Porcii erau crescuți împreună, au mâncat aceeași mâncare. Nu cred că e pestă pentru că aveau alte simptome. Ei s-au îmbolnăvit la intestine. Pe bună dreptate, e posibil să fi fost otravă de șoareci. Să dea Dumnezeu să fi fost otravă. Tot tam-tamul este destul de mare. Când vor veni analizele, putem să spunem oficial că este pestă”, a declarat primarul din Stoenești pentru „Jurnalul de Argeș”.

Reamintim că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii