Web Analytics

Suseni: Anunț de înscriere gratuită a proprietăților în cartea funciară

de | 30.09.2022 19:39 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Primăria comunei Suseni anunță că proiectul ANCPI de înscriere gratuită a proprietăților în cartea funciară, e aproape gata să înceapă efectiv în comună. Cei mai mulți dintre locuitorii din Suseni au primit, sau urmează să primească, câte un pliant pentru informare.

Citește și Infringement: Comisia Europeană solicită insistent României și altor 3 state membre să notifice strategiile lor privind Guvernanța uniunii energetice și a acțiunilor climatice

”O să vă ținem la curent cu ceea ce trebuie să întreprindă fiecare proprietar. Deocamdată, subliniem doar câteva aspecte: cadastrarea gratuită nu se va termina mai devreme de un an, cel mai probabil, spre doi ani; nu contează ordinea de cadastrare, astfel că toate proprietățile înregistrare anterior stau ”pe loc” până se înregistrează ultima proprietate; se constată că cei care nu au succesiunile/partajările efectuate nu acordă atenția cuvenită situațiilor lor. Am mai subliniat că, în aceste cazuri, documentele cadastrale se întocmesc pe numele defunctului (proprietarul decedat) sau pe numele coindivizarilor, iar efectuarea ulterioară a succesiunii/partajării va atrage costuri mult mai mari decât dacă s-ar fi făcut documentația cadastrală contra cost. Cei care doresc să înceapă dezbaterea succesiunilor trebuie să se grăbească pentru că, cel puțin pentru proprietarii decedați care au avut ultimul domiciliu în comuna Suseni, aceste operațiuni nu se pot face decât la cele două birouri notariale din orașul Costești”, s-a precizat din partea Primăriei Suseni.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *