Web Analytics
scris sâmbătă, 06.04.2024

Supravegherea video în şcoli, motiv de dispută între Ministerul Educaţiei, profesori şi părinţi

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru instalarea de sistemele de supraveghere video-audio, fără acordul profesorilor sau al părinților. “Dăm posibilitatea conducerilor unităţilor de învăţământ să instaleze astfel de sisteme de supraveghere audio-video, acolo unde situaţia o impune, în funcţie de nevoile educaţionale, socio- emoţionale, de asigurarea siguranţei în mediul şcolar pentru elevi şi cadre didactice.”, a declarat pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Educatiei, Florian Lixandru.

Supravegherea video în şcoli, motiv de dispută între Ministerul Educaţiei, profesori şi părinţi

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Sindicatele din educaţie nu susţin, însă introducerea acestei măsuri, fără acordul părinţilor şi al angajaţilor din sistemul de învăţământ. “Spaţiul educaţional trebuie să fie unul al creaţiei, al bunei înţelegeri, iar această supraveghere audio-video nu este altceva decât un factor de stres în plus pentru participanţii la actul educaţional. Colegii noştri din teritoriu ne-au transmis că în condiţiile în care nu li se va cere acordul vor apela la justiţie”, spune vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, George Purcaru.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *