Web Analytics

Superbugetarii din băncile argeşene de stat

de | 18.11.2010 16:08 | Dezvăluiri

# Directorul de la BNR Argeş are 4.000 euro pe lună, iar cel de la CEC 3.000. În timp ce salariile şi pensiile au scăzut drastic, iar întreţinerea ar putea creşte cu peste 20%, unii bugetari trăiesc în continuare fără nicio grijă. Unii dintre ei au venituri anuale de nababi, de peste 45.000 de euro. Cine sunt aceşti superbugetari? E vorba despre Dan Bogoi, şeful Băncii Naţionale Române Argeş (BNR), şi de Ion Ivaşcu, directorul sucursalei din Piteşti a CEC Bank, instituţii financiar-bancare deţinute de stat. Pe unde se învârte salariul lunar al celor doi puteţi citi în materialul următor.

Nababul de la BNR Argeş

La nivelul anului 2006, conform declaraţiei de avere, Dan Bogoi câştiga puţin peste 1.100 de euro pe lună. Începând cu anul următor, venitul directorului sucursalei Argeş a BNR a devenit subiect tabu. Dovadă că declaraţia de avere pe anul 2007 lipseşte, iar pentru 2008 şi 2009, la rubrica „Venituri din salarii”, Dan Bogoi a trecut „conform fişei fiscale”. Fapt care ne-a determinat să facem ceva săpături al căror rezultat a fost de-a dreptul halucinant. Ei bine, am aflat că directorul Bogoi are un salariu care se învârte în jurul a 4.000 de euro pe lună. Adică aproximativ 48.000 de iepuroi anual, sumă pe care, trebuie să recunoaştem, mulţi dintre angajaţii din sistemul bugetar nici măcar nu ştiu s-o scrie.

A scăpat de o datorie de 85.000 de euro

În afara salariului pe care-l primeşte de la bancă, Dan Bogoi îşi completează veniturile cu activitatea didactică pe care o prestează la o universitate particulară din Piteşti care-i alimentează contul cu circa 400 de euro în fiecare lună. Nu e foarte mult, însă atunci când ai datorii, orice leuţ sau, dacă vreţi, cent contează. Gândiţi-vă numai că în mai puţin de patru ani şeful BNR Piteşti a reuşit să ramburseze anticipat un credit de 85.000 de euro contractat în 2006 şi scadent în 2021. Mai mult, Dan Bogoi a deschis mai multe depozite în valoare de 15.000 de euro şi 110.000 lei. În rest, averea şefului BNR Argeş a rămas neschimbată. Are un apartament în Sectorul 1 al Capitalei, o casă de vacanţă la Leordeni şi un Renault Megane fabricat în 2004.

Directorul CEC vine tare din urmă

Ca şi în cazul lui Dan Bogoi, datele privind averea directorului Ion Ivaşcu de la CEC Bank Piteşti sunt mai mult decât ambigue. De altfel, declaraţia de avere a boss-ului de la CEC nici măcar nu figurează pe site-ul oficial, aşa cum ar fi fost normal în cazul unei instituţii financiar-bancare controlată de stat. Mai repede afli detalii despre mega-afacerea pe care CEC Piteşti a făcut-o cu Piticii de la Macro decât despre salariul primit de director. Totuşi, ca să nu-i dezamăgim pe cititorii Jurnalului, am intrat în posesia unui fluturaş de salariu pe care era trecut numele lui Ion Ivaşcu. Nu mică ne-a fost mirarea când am văzut că numărul 1 de la CEC are venituri de circa 3.000 de euro lunar, ceea ce înseamnă 130 de milioane de lei. Dacă e mult sau puţin îi lăsăm pe bugetarii cu 500 de lei salarii să ne spună. (Neluţu DINU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii