Web Analytics

„Sunt răzbunări deoarece cumpărătorul a fost Ivănescu. Dacă era altcineva, nu era nicio problemă”

de | 2.08.2018 15:00 | Dezvăluiri

# Nicolae Ivănescu iese la rampă şi răspunde întrebărilor Jurnalului de Argeş, inclusiv celor despre dosarul Pădurii Trivale # Cel supranumit „Nenea” contraatacă tăios și acuzațiile aduse de Marian Paraschiv, cel care a cerut insolvența firmei Silva Grup: „Marian Paraschiv s-a înscris la masa credală a Silva Grup cu 543.200 euro, deși dăduse declarație că a primit înapoi întreaga sumă” # Nicolae Ivănescu prezintă o declarație în care Paraschiv recunoaște că „am primit întreaga sumă de 543.200 euro” și precizează că ”nu mai am nicio pretenție pecuniară sau de altă natură față de Ivănescu Nicolae” # Totodată, în replica la afirmația lui Paraschiv că respectiva declarație ar fi una falsificată, Nicolae Ivănescu ne-a pus la dispoziție și un raport de constatare tehnico-științifică întocmit de Serviciul Criminalistic de la Poliția Capitalei, din care reiese că declarația îi aparține lui Marian Paraschiv și a fost semnată de către acesta

Dezvăluirile făcute în Jurnalul de Argeș de Marian Paraschiv, omul care a stat la baza insolvenței firmei Silva Grup, deținute de omul de afaceri Nicolae Ivănescu, au stârnit multe reacții. Marian Paraschiv a afirmat, printre altele, că zeci de hectare de teren ar fi fost ”teleportate” cu dedicație de autoritățile din județ pentru Nicolae Ivănescu, dar și că Nicolae Ivănescu le-ar fi vândut câte 1000 mp de teren la Arefu chestorului Ion Stoica și notarului Marin Cârstoiu. Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a dorit să răspundă acuzelor și afirmațiilor lui Marian Paraschiv și ne-a acordat un interviu în acest sens.
Reamintim că Marian Paraschiv a cerut insolvența Silva Grup, motivând că Nicolae Ivănescu, în calitate de administrator Silva Grup, nu i-ar fi restituit un împrumut de 543.200 euro, pe care i l-ar fi acordat în iunie 2004. În interviul acordat Jurnalului de Argeș, Nicolae Ivănescu a venit cu argumente și documente ce arată că împrumutul de 543.200 euro a fost rambursat încă din 2007, prezentându-ne în acest sens și o declarație scrisă de mână de Marian Paraschiv, în iunie 2007. Iar un raport al Serviciului Criminalistic al Poliției Capitalei din 2013 a certificat faptul că semnătura de pe declarația din 2007, în care acesta recunoaște că împrumutul a fosr restituit integral, este a lui Marian Paraschiv.
Am profitat de interviul acordat de către Nicolae Ivănescu și pentru a îi adresa mai multe întrebări legate de terenurile cumpărate în Pădurea Trivale de la Ileana Brătianu.

# Cum l-ați cunoscut pe Marian Paraschiv?
– Acum aproximativ 20 de ani, Marian Paraschiv a venit la mine la birou cu un dosar cu o ofertă de terenuri de vânzare. Am discutat, am negociat, am mers la notar, cum se procedează, și am devenit cumpărător al mai multor terenuri ale doamnei Bratu Irene, al cărei procurator era Marian Paraschiv.
# Cum s-a deteriorat relația cu Marian Paraschiv?
– De la un împrumut, însă legat de acel împrumut de 543.200 euro, vă pot arăta o declarație a lui Marian Paraschiv din iunie 2007, declarație în care scrie negru pe alb că a primit întreaga sumă de 543.200 euro și că obligațiile izvorâte din contractul de împrumut din 2004 au fost stinse și că nu mai are nicio pretenție pecuniară sau de altă natură față de mine. Iar faptul că acea declarație a fost semnată chiar de Marian Paraschiv a fost atestat și într-un raport de constatare tehnico-științifică din 21 martie 2013, raport întocmit de doi specialiști de la Serviciul Criminalistic al Poliției București, inspector Manea Cristina și subinspector Cîciu Lăcrămioara.
Iar faptul că Marian Paraschiv, deși a recunoscut în scris și cu martori că a primit întreaga sumă de 543.200 euro, s-a înscris apoi la masa credală cu aceeași sumă de 543.200 euro arată că acest cetățean certat cu legea poate acționa împotriva legii, a societăților și a oamenilor.
# Cum a fost totuși posibil ca Marian Paraschiv să se înscrie la masa credală a Silva Grup, deși suma cu care s-a înscris îi fusese restituită?
– S-a înscris prin inducerea în eroare a autorităților. El a pretins că semnătura de pe declarația din 2007 ar fi falsă, însă specialiștii de la Serviciul Criminalistic al Poliției Capitalei au atestat în 2013 că semnătura sa este reală. Și pentru că a indus în eroare organele justiției privind înscrierea la masa credală, i-am făcut o plângere penală, dosarul fiind pe rol la Secția 1 Poliție Pitești. Tot legat de creanța lui Marian Paraschiv, aș vrea să mai adaug că acesta a cesionat către o persoană, pe numele său Dragoș Șeușan, suma de 70.000 de euro, deși împotriva acestei creanțe era deja pornită o executare silită. Mai mult, acesta a mai cesionat ulterior creanțe către diverse persoane, însă nu a solicitat vreodată reducerea creanței sale. Și, în plus, mai cere și falimentul societății mele. Va da socoteală pentru aceste nereguli.
I-am făcut plângere penală lui Marian Paraschiv și pentru afirmațiile pe care le-a făcut în Jurnalul de Argeș.
# Într-un interviu acordat Jurnalului de Argeș, Marian Paraschiv a declarat că ați făcut porție, vânzându-le din acele terenuri transferate, chestorului Ion Stoica și notarului Marin Cârstoiu. Cum comentați?
– Am o relație veche de prietenie cu domnul Ion Stoica, însă nu i-am vândut vreodată vreun teren.
# Dar domnul notar Marin Cârstoiu a cumpărat vreun teren de la dumneavoastră?
– Nu îmi amintesc exact. O fi cumpărat, nu mai știu sigur.
# Tot Marian Paraschiv a declarat în Jurnalul de Argeș că ați cumpărat 10 hectare de teren la Arefu, deși inițial Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș dăduse aceste 10 ha pe raza Ocolului Silvic Topoloveni…
– Eu am cumpărat acel teren în baza documentelor pe care Marian Paraschiv, în calitate de procurator, le-a pus la dispoziția notarului. S-a luat un certificat fiscal. Nu eram nici membru al comisiei de fond funciar, nici primar. Am fost un cumpărător de bună-credință. Acele acte au fost verificate în prealabil.
# Recent a fost făcut public un document potrivit căruia deputatul Cătălin Rădulescu i-a dat 1.000 de lei lui Marian Paraschiv pentru a face demersurile unei plângeri penale împotriva dumneavoastră…
– Fiind deputat și scriind cu mâna lui, martor fiind chiar fratele său, deputatul Cătălin Rădulescu i-a dat o sumă de bani lui Marian Paraschiv ca să îi pună la dispoziție documente defăimătoare la adresa mea. Eu niciodată nu am dat bani cuiva pentru a face rău altei persoane, așa cum a făcut Cătălin Rădulescu. Am avut cândva o prietenie cu deputatul Cătălin Rădulescu, acum nu îmi este prieten. Cătălin Rădulescu este prieten cu Marian Paraschiv, care este un om fără scrupule.
# Să continuăm cu subiectul terenurilor din Pădurea Trivale pe care le-ați cumpărat în 2006 de la Ileana Brătianu, după ce au fost transferate de la Rătești. După câțiva ani de la tranzacție, aceleași autorități ale statului care au avizat acest transfer controversat au descoperit că acele terenuri aparțin chiar… statului și ulterior au obținut în instanță anularea titlului de proprietate. Aveți o explicație?
– Sunt anumite răzbunări, deoarece cumpărătorul a fost Ivănescu. Dacă era altcineva, nu era nicio problemă. Suntem încă în judecată, anularea titlului de proprietate nu este definitivă. Eu consider că acele terenuri au fost obținute legal de doamna Brătianu. Avea titlu de proprietate, certificat fiscal, adeverință de rol. Eu nu știu ce a fost în spate, dacă cineva a greșit, să se constate acest lucru. Aș întreba de ce nu a avut statul român reacție să anuleze titlul de proprietate și pentru cele 10 hectare mutate de la Rădăuți tocmai la Vidraru… Știu că Jurnalul de Argeș a scris în detaliu despre acest caz. (N.red.: într-un articol din aprilie a.c., Jurnalul de Argeș dezvăluia despre un titlu de proprietate din 2004, grație căruia un teren de 10 hectare de pădure a fost mutat de la…Rădăuți la Arefu, cu punct terminus Vidraru. Iar firele conduc către familia șefului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu. Astfel, în speța legată de o anume Rodica Trelea, în care o suprafață de 10 hectare este transferată tocmai de la Rădăuți, apare numele Alinei Chiriloiu. Aceasta e nimeni alta decât soția șefului DS Argeș, Armand Chiriloiu, și a fost cercetată pentru abuz în serviciu și condamnată în 2007, în prima instanță, de Judecătoria Curtea de Argeș că a semnat în calitate de membru al comisiei locale de fond funciar Arefu, fără să aibă delegație din partea Ocolului Silvic Arefu, pentru retrocedarea celor 10 hectare de teren respectivei Rodica Trelea.

„Nu m-au chemat la DNA. Am fost cumpărător de bună-credinţă în Pădurea Trivale”

# DNA a deschis un dosar acum câțiva ani legat de acele terenuri transferate de la Rătești în Pădurea Trivale. Ați fost chemat până acum să dați declarații?
– Nu. Eu am fost un cumpărător de bună-credință al acelui teren din Pădurea Trivale.
# Cum ați cunoscut-o pe Ileana Brătianu?
– Doamna Ileana Brătianu a venit la mine la birou și mi-a spus că are teren de vânzare.
# Repet întrebarea: în ce context ați cunoscut-o pe doamna Brătianu? Nu avea cum să vină direct la dumneavoastră la birou.
– Am cunoscut-o la un moment dat la Vila Florica. Și, aflând că are teren de vânzare, l-am cumpărat.

„Doamna Brătianu era o persoană foarte lucidă. Am fost împreună la notar”

# Doamna Marie Helene Fabra Brătianu, fiica Ilenei Brătianu, a declarat în repetate rânduri că suspectează un abuz de încredere în cazul terenurilor pe care mama sa vi le-a vândut și că mama sa era bolnavă în momentul parafării tranzacțiilor cu dvs…
– Doamna Brătianu era foarte lucidă, era o persoană impecabilă. Am fost împreună să vedem terenul. Am fost împreună și la notar, doamna Brătianu a făcut toate demersurile pentru a vinde terenurile, după care i-a făcut procură acelui domn Ungureanu de la Rătești. Eliberarea certificatului fiscal dura mai multe zile, iar doamna Brătianu nu mai putea sta. După o săptămână, dânsa a plecat la Paris. Doamna Brătianu era o doamnă perfectă și avea o minte foarte lucidă, mai bună decât a multor adulți. Iar prețul plătit doamnei Brătianu pentru acele terenuri a fost cel corect.
# Procuratorul Ilenei Brătianu, Costel Ungureanu din Rătești, spunea că ați dat o parte din bani cu sacoșa…
– O parte din bani au fost dați cash, iar altă parte prin virament bancar.

„Eu am avut un teren în Trivale şi l-am vândut. Unde am greşit?”

# Israelienii care au cumpărat terenurile de la dumneavoastră au făcut plângere la DNA împotriva dumneavoastră și a altor oficiali din administrația Argeșului, considerând că au fost înșelați. Cum comentați?
– Eu am avut un teren în Trivale și l-am vândut. Unde am greșit? Actele au fost verificate de notar. Nu a fost un teren furat, a fost cumpărat cu toate actele legale. Nu am înșelat pe nimeni.
Interviu realizat de Denis Grigorescu

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii