„Sunt mândră că apar în distribuţia unui film care îl are ca actor principal pe Keanu Reeves”

de | 3.08.2016 17:47 | Actualitate

# Lavinia Postolache, piteşteanca ajunsă actriţă la Hollywood

Stabilită în America din 2009 şi câştigătoare a titlului de Miss World România 2010, piteşteanca Lavinia Postolache își face pas cu pas o carieră la Hollywood. Absolventă a New York Film Academy și stabilită în America din 2009, Lavinia are deja două roluri principale în filmele „False Colors” şi „Alone on the beach”, ce vor fi lansate pe piața din S.U.A. în următoarele luni. Anul trecut, Lavinia a jucat alături de Keanu Reeves în filmul The Neon Demon, care a concurat în 2016 la Palme d’Or la Cannes. De anul trecut, Lavinia este logodită cu milionarul francez Jimmy Esebag, preşedintele „America’s Licensing Holding Group”, companie ce deţine drepturi ale brandului Playboy. Lavinia Postolache şi-a început cariera de model în România la 15 ani, după ce a fost descoperită de Dana Săvuică. A prezentat atât pentru designeri români, ca Răzvan Ciobanu, Irina Schrotter sau Cătălin Botezatu, cât şi pentru mari designeri de peste hotare, precum Armani, Diesel şi Stefanel. Zilele trecute, Lavinia ne-a acordat un interviu despre cariera sa.

# Ai ajuns în SUA în 2006 ca exchange-student. Care a fost momentul în care te-ai decis să rămâi în America?
– La 17 ani am plecat exchange -student în America pentru un an de studiu. A fost un an interesant, mi-am îmbunătățit engleza, am experimentat cultura americană, mi-am făcut noi prieteni nu doar americani, dar așteptam cu nerăbdare să mă întorc. Atunci pentru mine acasă era doar ROMÂNIA. Acum când sunt în AMERICA mi-e dor de acasă – PITEȘTI, iar când sunt în ROMÂNIA mi se face dor de acasă – LOS ANGELES. Dar momentul în care am decis să rămân a fost imediat ce am ajuns în New York și am început cursurile de actorie. Am simțit că America e destinul meu.
# Cum te-ai decis să urmezi cursuri de actorie?
– După primul an de facultate la Universitatea Internațională din Monaco, mi-am dat seama că nu acela era drumul pe care vreau sa merg în viaţă. Am aplicat la secția de actorie New York Film Academy, iar când am primit răspunsul că am fost acceptată am avut curajul să am o discuție serioasă cu părinții mei. Aveam 20 de ani, așa ca m-au privit cu mai multă încredere și m-au susținut. În toamna anului 2009 am plecat către America să-mi îndeplinesc visul meu secret din copilărie.
# Cât de greu a fost să lucrezi pentru ca „visul american” să devină realitate?
– „Visul american” nu se termină niciodată. Daca locuiești în America mereu întâlnești noi provocări. Totul este să nu te oprești, să ai încredere în tine și multă voință, oportunități apar tot timpul.

„Când mi-e dor de agitație, de diversitate, fug la New York”

# Cum a fost adaptarea la Los Angeles comparativ cu cea de la New York?
– NEW YORK-ul este magnific, colosal, dinamic… orașul care nu doarme niciodată. Viață de noapte, atmosfera cosmopolitană, varietate culinară. În NY în fiecare zi poți cunoaște oameni noi, poți merge la un eveniment, un show, un restaurant nou. LOS ANGELES-ul este exact la polul opus. Are o extindere enormă a zonei urbane, toată lumea merge cu mașina, se petrece foarte mult timp în trafic și doar în zone turistice vezi oameni pe stradă. Se socializează mult mai puțin, e greu să-ți faci prieteni de încredere pentru că oamenii în LA sunt mai superficiali sau preocupați de interesele lor.
Când mi-e dor de agitație, de diversitate, fug câteva zile la NY dar în rest am ales sa trăiesc în acest ,,City of Angeles’’.
# Anul trecut ai jucat în filmul The Neon Demon – care a concurat la Palme d’Or – tocmai alături de actorul principal din seria Matrix, inegalabilul Keanu Reeves. Un semn al destinului? Cum a fost această experiență?
– Sunt mândră că apar în distribuția unui film care îl are ca actor principal pe Keanu Reeves. Am fost impresionată de regizorul Nicolas Winding Refn, modul lui estetic prin care stilizează un film, fiind o plăcere de a-l urmări alături de întreaga lui echipă.
# Ai apărut în numeroase spoturi publicitare în America și pe coperta mai multor reviste. Care e apariția sau reclama la care ții cel mai mult?
– Probabil reclama TV Wallapop filmată anul trecut. A apărut mult timp la TV în toată SUA și chiar a rulat pe panourile publicitare din Times Square. Era un sentiment plăcut când prietenii mă sunau și îmi spuneau „te-am văzut în Times Square” sau „vezi ca e reclama ta la TV”.
# Ai interacționat cu români în filmele în care ai jucat până acum?
– Da, sunt 2 proiecte la care am lucrat cu regizorul român Vlad Feier, care îmi este bun prieten, și sunt convinsă că vom mai colabora pe viitor. Vlad este un băiat foarte talentat, am fost colegi la NYFA, el a studiat regia, dar avea deja experiența si de la producțiile şi studiourile din România.
# Ce proiecte cinematografice ai în lucru?
– Se spune în superstiție, că nu este bine sa vorbești despre planurile tale de viitor pentru că ar putea să nu se mai realizeze. În America, superstiția înseamnă contracte de confidențialitate pe care nu le poți încălca. Ce pot să spun e faptul că există proiecte cinematografice, unele deja realizate care aștept să apară, iar unele în curs de dezvoltare.
Interviu realizat de Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii