Web Analytics

„Sunt jucători la Mioveni care sigur pot juca în Liga a III-a din Spania”

de | 14.02.2018 17:55 | Sport

13 Rosu# Laurenţiu Roşu, antrenor principal CS Mioveni

# Cine v-a convins să veniți la Mioveni? Care a fost conjunctura?
– M-a convins faptul că Mioveniul în ultimii ani s-a luptat la promovare, a încercat măcar să prindă locul de baraj, iar anul trecut a terminat pe locul IV și mi s-a transmis că este un proiect serios, interesant, prin care vrem să formăm o echipă competitivă și să atacăm promovarea. E clar că anul acesta este foarte complicat, iar șansele sunt minime de a ajunge pe locul III pentru că distanța este destul de mare în momentul de față. Încercăm așadar să formăm o echipă competitivă și să terminăm în primele șase…
# Deci acesta este obiectivul pentru sezonul actual, dar pentru următorul sezon ce target aveți?
– Să formăm un grup cât mai puternic, o echipă competitivă care să poată ataca la anul o eventuală promovare.
# Deci nu s-a stabilit pentru la anul promovarea…
– Ne dorim să atacăm promovarea. La anul, în funcție de cum terminăm sezonul acesta, vedem care va fi obiectivul final.
# Sunt condiții la Mioveni pentru Liga I? Cum vi se par condițiile de aici față de cele din Spania?
– E diferență mare față de Spania. Este diferență foarte mare chiar și de la Liga I din România. Sunt foarte puține echipe de Liga I care au condițiile din Spania. Probabil că decât Viitorul, Steaua și CFR, în rest nu știu dacă mai au alte echipe condițiile din Spania. În ceea ce privește condițiile de Liga I pentru Mioveni, pot spune că sunt pentru că avem teren de antrenament, avem sală de forță, stadion cu nocturnă, cu încălzire a gazonului, deci se poate juca în Liga I, cum de altfel au făcut-o și anii trecuți.

„Avem nevoie de un om de atac pentru a avea concurență pe posturi”

# Ce ne puteți spune despre transferuri? Veniri? Plecări? E posibil să existe și alte transferuri?
– În momentul de față putem vorbi de venirile lui Florin Ilie, Neagu și Roșoagă și mai vreau să aducem un atacant. Avem nevoie de un om de atac pentru a avea concurență pe posturi.
# Ce jucători credeți că se pot ridica la nivelul ligii secunde din Spania?
– Nu aș vrea să dau nume pentru că sunt mulți jucători care sunt talentați și sunt serioși. Nu aș vrea să dau nume ca să nu omit pe cineva. Sunt jucători la Mioveni, nu știu dacă la Liga a doua din Spania, dar la Liga a III-a în Spania sigur joacă. Probabil că și la Liga a doua din Spania pot juca. Depinde de conjunctură, depinde de situație, de echipă, de mai mulți factori. Una e să joci pentru Albacete, alta e să joci pentru o echipă cum este Cadiz sau Valladolid. De aceea spun că pot juca sau nu în liga secundă, dar în Liga a III-a sigur pot juca.
# Cum comentați revenirea FC Argeș în Liga a II-a? Ce părere aveți despre confruntarea echipei dvs cu echipa din Pitești?
– FC Argeș a promovat din Liga a III-a în Liga a II-a și din ce am observat s-au întărit, și-au adus jucători unii cu experiență de Liga I, alții buni din Liga a II-a și au reușit să formeze o echipă bună care este în partea de sus a clasamentului. Rivalitatea care există între FC Argeș și CS Mioveni se știe pentru că sunt două echipe din același județ și e normal să existe o rivalitate.

„Mi-aş dori să practicăm un joc ofensiv, să creăm multe ocazii de gol şi să înscriem goluri”

# Cum vedeți dvs lupta pentru promovare din acest an? Care ar fi favoritele principale?
– Favoritele principale sunt cele care acum sunt pe primele locuri, Călărași și FC Hermannstadt, iar Chindia se va lupta cu ele pentru primele trei poziții. Acolo mai pot apărea surprize și mă refer la Timișoara și Afumați, echipe care pot pune probleme.
# Ce le transmiteți suporterilor CS Mioveni?
– Suporterilor le transmit în primul rând să vină în număr cât mai mare la stadion și să se bucure de jocul echipei. Mi-aș dori să practicăm un joc ofensiv, să creăm multe ocazii de gol și să înscriem goluri pentru că așa dacă reușim să facem spectacol sunt convins că vor veni în număr cât mai mare la stadion. Sper să se bucure de jocul echipei!

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii