Web Analytics
scris luni, 18.03.2024

Sunt disponibile invitațiile pentru spectacolul caritabil din 1 aprilie, de la Filarmonica Pitești

Începând de astăzi, sunt disponibile invitațiile pentru spectacolul caritabil „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, pe data de 1 aprilie, între orele 18.00-21.00, la Filarmonica Pitești.

Sunt disponibile invitațiile pentru spectacolul caritabil din 1 aprilie, de la Filarmonica Pitești

Acestea pot fi procurate din trei locuri: de la punctul de lucru al Asociației Părinților Copiilor cu Autism (APCA) Argeș, din Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 36, Pitești – Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Mihail”, în intervalul orar L-V 9:00-17:00; de la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, B-dul Republicii, nr. 66, program: L-J 8:00-16:00, V 08:00-14:00; de la sediul Palatului Copiilor Pitești, Str. Trivale nr.80, interval orar L-V 09:00-18:00.

Invitațiile au caracter de donație

Invitațiile au caracter de donație, costul unei invitații pentru adulți este de 100 RON, iar pentru copii de 30 RON. Acestea pot fi procurate numai de la sediile mai-sus menționate, având pe spate ștampilă și semnătură. Intrarea în sală se va putea face începând cu ora 17.30, locul fiind numerotat pe invitație. Acestea vor putea fi achiziționate și în ziua spectacolului de la sediul Filarmonicii, în limita locurilor disponibile.

La spectacolul caritabil au intrarea gratuită toți copiii și tinerii cu autism si tulburări de spectru autist din cadrul Asociației și aparținătorii acestora, dar și alte persoane cu nevoi speciale din județul Argeș.

Fondurile merg către terapia gratuită a persoanelor cu autism

Spectacolul are ca scop strângerea de fonduri pentru continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite” acordate tuturor beneficiarilor din cadrul celor două centre ale Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile” și Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”.

Artiști celebri pe scena Filarmonicii

Spectacolul va fi susținut de renumitele interprete de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu și Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra „Doina Argeșului” condusă de dirijor prof. Cătălin Iancu, de țambalistul Cătălin Iancu junior, de Grupurile Folclorice „Flori Argeșene” și „Doruri Muscelene”. În cea de-a doua parte a spectacolului va avea loc un recital extraordinar al artistei de talie internațională Paula Seling. Pe scenă vor urca și o parte dintre copiii și tinerii speciali ai Asociației, respectiv Aneta-Maria-Geanina Chiriac și Grupul „Dansatori divini”.

Citește și Simulare Bacalaureat. Câte note de 10 au fost în Argeș

Meșterii populari declarați Tezaur Uman Viu, lângă copiii cu autism

În cadrul evenimentului caritabil va avea loc și o impresionantă licitație de obiecte de colecție oferite de invitați. Vor fi obiecte de tezaur ale renumiților meșteri populari ai județului Argeș declarați Tezaur Uman Viu. Marilena Iosifaru va aduce păpuși miniaturale confecționate după o tehnică străveche specială, Viorica Olivotto va dona o ie cusută special pentru a ajuta copiii cu autism, Constantin (Tică) Vasile va oferi o țiteră și va face și o scurtă demonstrație la acest instrument muzical din străbuni.

Printre obiectele donate de meșterii populari se numără și legători de mireasă cu mărgele cusute manual pe catifea, o maramă de Muscel, un tablou al cărei autoare a început cursurile de pictură la vârsta 50 de ani, un vâlnic, două pristolnice, dar și o pereche de bețe de țambal oferite de țimbalistul Cătălin Iancu Junior care va susține si un minirecital, un nai oferit de Mădălina Lupu (eleva celebrului artist Gheorghe Zamfir), o chitară oferită de celebrul chitarist piteștean Eduard Leață, care, de asemenea, vor face o scurtă demonstrație la instrumente. Și artizanul local Anelle Preda va dona mai multe iconițe, dar și un set de brelocuri și semne de carte realizate printr-o tehnică specială. La licitație se vor înscrie și politicieni și oameni de afaceri.

Citește și Istoricul Pădurii Trivale (1). Piteştiul a primit 165 ha pentru pădure de agrement încă din 1943

Marș de solidaritate în centrul Piteștiului

Ziua Internaţională de Conștientizare a Autismului va fi marcată și printr-un amplu Marș de solidaritate care se va desfășura pe 2 aprilie în centrul Piteștiului, între 12.00-12.30. Se va pleca din fața Consiliului Județean Argeș și se va ajunge în Piața Primăriei Pitești.

„Sunt așteptați alături de noi cât mai mulți reprezentanți ai asociațiilor și O.N.G.-urilor de profil, dar și toți cei care doresc să contribuie la o schimbare de mentalitate, în scopul creșterii gradului de incluziune socială. De asemenea, prin intermediul acestei acțiuni, ne dorim să atragem atenția factorilor de decizie asupra respectării nevoilor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist, a drepturilor și intereselor acestora, dar și ale familiilor acestora. Se vor înălța baloane cu heliu de culoare albastră, culoare simbol pentru autism, se vor împărți flyere și pliante, se vor primi mesaje din partea autorităților locale și județene. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare!”, a transmis asociația.

Asociația mulțumește tuturor partenerilor instituționali, sponsorilor și partenerilor media.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *