Web Analytics

„Sunt convinsă că ceea ce s-a întâmplat cu copilul dumnealui l-a afectat capital”

de | 15.11.2017 19:42 | Actualitate

20 AlinaManea# Afirmă directoarea de la „Brătianu”, despre decesul eminentului profesor Untaru

Profesorul Iulian Untaru, în vârstă de 58 de ani, de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu”, a pierdut lupta cu boala necruțătoare de care suferea de ceva vreme și s-a stins din viață, luni, 13 noiembrie, pe patul de spital. Suferea de cancer, fiind internat la Spitalul Județean.  Pe fondul problemelor de sănătate, profesorului Untaru i-a fost fatală și drama fiului său, Mihnea, prins de către poliţişti şi procurori în timp ce vindea droguri.

„Pentru Colegiul Brătianu e o pierdere enormă, pentru că era un om de o calitate cum rar mai întâlnești în ziua de astăzi, un om de o modestie rară în spatele căreia stătea un profesionalism inimaginabil. Este exact tipul de profesor modest și extraordinar de deștept, un om de o blândețe și mărinimie rară. Din punctul meu de vedere, Dumnezeu știe de ce l-a luat acolo! Ca să aibă grijă de dumnealui, că aici oricum devenise neputincios cu toate problemele pe care le avea. Era un dascăl înzestrat din toate punctele de vedere, și științific, și pedagogic, și uman”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Alina Manea (foto), directorul Colegiului Brătianu.
Problemele de sănătate ale profesorului Iulian Untaru erau, se pare, complexe și mult mai vechi, acesta suferind o primă intervenție chirurgicală în anul 2003. Anul acesta, dascălul a intrat în concediu medical și nu s-a mai întors la catedră odată cu începerea noului an școlar 2017-2018. „Într-adevăr, când a plecat, a plecat cu gândul de a nu se mai întoarce. Era foarte conștient de starea dumnealui. Într-un fel și-a luat la revedere de la mine, spunându-mi că dacă se va mai întoarce, se va întoarce în martie, dar nu s-a mai întors. Adică era un om extrem de lucid și de realist cu propria situație”, ne-a mai spus directoarea Colegiului „Brătianu”.
Doamna Manea confirmă că profesorul Untaru a fost afectat și de problemele cu droguri ale fiului.  „Sunt convinsă că ceea ce s-a întâmplat cu copilul dumnealui l-a afectat capital. Ne-ar afecta pe oricare dintre noi, cei care suntem părinți. Vă dați seama că pe un fond al unei boli o astfel de tragedie nu poate să facă decât ravagii, adică să fie fatală. Asta este o părere personală și o spun în calitate de părinte acum, nu în calitate de director. Pe oricare dintre noi ne-ar ucide un astfel de lucru. Povestea băiatului său a avut un impact capital, așa cum ar avea asupra oricărui părinte dintre noi”, mai spune Alina Manea.
Trupul neînsuflețit al profesorului Iulian Untaru a fost depus la casa părintească din Rătești, slujba de înmormântare urmând să aibă loc miercuri, 15 noiembrie a.c., la ora 12.00, la biserica din comuna sa natală. Dumnezeu să-l odihnească!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii