Web Analytics
scris miercuri, 12.06.2024

Sudul a salvat din nou onoarea PSD Argeş

Zona de care e responsabilă doctorița Cristina Stocheci a câștigat 14 din cele 20 de primării alocate
Top 5 Sud include primari care au câștigat cu procente de peste 70%
Recordul l-a obținut Hârseștiul, unde primarul Ionel Moloiu a câștigat cu un procent amețitor de… 91,43%

Și când susținem asta, ne referim atât la numărul de primării adjudecate, cât și la votul politic pe Consiliul Județean. ”Țăranii” din sud, așa cum le place unoră să-i numească peiorativ, au trimis în coșul de voturi de la județ exact ce se aștepta de la ei, ba au plusat cu patru primării la zestrea de localități cu edili social democrați.

Sudul a salvat din nou onoarea PSD Argeş

Care sunt cele 4 primării noi cucerite de social democrați

Cele patru noi redute câștigate sunt la Buzoești, Poiana Lacului, Uda și Ciomăgești, dintre care primele două sunt comune foarte mari și cu voturi pe măsură în economia procentelor din coșul final. Ca să tragem linie, în sud, PSD a câștigat 14 dintre cele 20 de localități de care e responsabilă echipa condusă de senatoarea Cristina Stocheci. De unde se poate concluziona că munca politică eficientă se face în tăcere și cu multă decență, fără fanfaronadă și zorzoane care nu doar că nu atrag voturile, ci le sperie.

14 din 20 de localități sudiste s-au colorat în roșu

Vă prezentăm în continuare care sunt cele 14 localități din Sud și cu ce rezultate au câștigat cei 14 primari social-democrați. Ciomăgești: primar Florea Ene – 48,18%; Uda: primar Dumitru Drăgușin – 68,7%; Poiana Lacului: primar Valerică Spirea – 40,55%;
Săpata: primar Laurențiu Ionuț Micu – 74,65%; Lunca Corbului – primar Gheorghe Drăgan – 68,24%; Stolnici: primar Sevastian Roșu Pupăză – 51,15%; Hârsești: Ionel Moloiu – 91,43%; Costești: primar Ion Baicea – 40,29%; Buzoești: primar Ion Dulduruc – 47,89%; Ungheni: primar Iulian Miu – 79,92%; Miroși: primar Marin Niță – 69,97%; Rîca: primar Georgel Burcea – 71,74%; Recea: primar Dorel Iliuță Dragu – 70,39%; Popești: primar Cornel Trîncă – 66,67%;

”Stelele sudului”, cu procente ameţitoare

La o primă analiză se observă și care sunt primarii cu procente record, ”Stelele Sudului”, așa cum le spun colegii. Pe primul loc, cu un record absolut, este primarul din Hârșești – Ionel Moloiu (foto) – cu un procent de 91,43%. Locul doi îi revine lui Iulian Miu, primarul din Ungheni, cu 79,92%, de altfel un veteran al prodiumului pe zona de sud.
Locul trei este Laurențiu Ionuţ Micu, primarul din Săpata, cu 74,65%. Pe locul patru s-a instalat primarul din Râca, Georgel Burcea, cu 71,74%, iar pe cinci este Dorel Iliuță Dragu, primarul din Recea, cu 70,39%.
C.S.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită